Premii de 100.000 de dolari la BCR Open România Ladies 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turneul BCR Open România Ladies 2011, programat în perioada 18-24 iulie la Academia de Tenis Herăstrău din Bucureşti, va avea premii totale în valoare de 100.000 de dolari, iar federaţia română speră ca de anul viitor competiţia să fie înscrisă în calendarul WTA.

Câştigătoarea probei de simplu va încasa 14.880 dolari şi 150 puncte WTA, finalista 7.936 dolari şi 110 puncte WTA, iar semifinalistele câte 4.340 dolari şi 80 de puncte WTA. Tabloul principal al probei de simplu va avea 32 de locuri, 24 jucătoare urmând să fie acceptate direct, 4 vor veni din calificări, iar alte 4 vor beneficia de wild card-uri.

Turneul va avea şi o probă de dublu, pe al cărei tablou principal figurează 16 locuri, organizatorii acordând trei wild card-uri.

Preşedintele Federaţiei Române de tenis, Ruxandra Dragomir, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că speră ca la turneul ITF să participe măcar două dintre cele patru jucătoare care ne reprezintă în top 100 WTA. "Ne putem mândri acum cu patru sportive în primele 100 de jucătoare în clasamentul mondial, e vorba despre Alexandra Dulgheru, Simona Halep, Monica Niculescu şi Irina Begu. Sper ca cel puţin două dintre jucătoarele noastre din prima sută şi toate cele clasate până la locul 200 WTA să participe la BCR Open România. Împreună cu partenerul oficial am decis ca anul acesta turneul este mai potrivit să se desfăşoare la Academia de Tenis Herăstrău. Trebuie să arătăm că există mai multe locuri unde se poate juca tenis", a explicat preşedinele FRT.

Federaţia Română de Tenis a făcut toate formalităţile pentru ca din 2012 BCR Open România să devină primul turneu WTA din România, a anunţat Ruxandra Dragomir. "Strategia pentru anul 2011 în parteneriatul cu BCR se va modifica prin îndreptarea atenţiei către tenisul feminin şi prin organizarea celui mai mare turneu de tenis feminin organizat până acum în România. Federaţia a făcut deja toate formalităţile pentru ca din 2012 BCR Open România să devină primul turneu WTA din istoria tenisului în ţara noastră. Ne dorim să ridicăm tenisul feminin şi mai mult pentru că merită un astfel de impuls. Ne-am fi dorit încă de anul acesta un turneul WTA, dar licenţele se obţin destul de greu", a adăugat Dragomir.

Directorul turneului ITF, Marius Comănescu, a declarat că se aşteaptă la prezenţa unor jucătoare importante din clasamentul WTA, având în vedere valoarea premiilor puse în joc. "BCR Open România 2011 este cel mai mare turneu organizat până acum în România. Datorită poziţionării turneului în calendarul internaţional, dar şi datorită premiilor ne aşteptăm la o prezenţă importantă din partea jucătoarelor bine clasate. Cred că putem să ne aşteptăm la jucătoare aflate în apropierea poziţiei 50 WTA sau poate chiar din Top 50. O sută de mii de dolari cu ospitalitate este practic ultima treaptă înaintea turneelor WTA. Punctele sunt generoase, premiile la fel, aşa că ne aşteptăm la o participare foarte bună. Anii trecuţi ne-am bucurat de prezenţa Elenei Dokici, are nişte puncte de apărat, sperăm să ne onoreze şi anul acesta cu prezenţa", a precizat Comănescu.

Directorul general al Federaţiei Române de Tenis, Silviu Matei, a afirmat că în 2011 vor fi organizate şase turnee cu premii de 10.000 de dolari şi unul de 25.000 de dolari. "Anul acesta în afara turneelor de 10.000 de dolari, va fi organizat şi un turneu cu premii de 25.000 de dolari. S-a transformat astfel din cantitate în calitate. În loc de opt turnee de 10.000 vor avea loc anul acesta şase de 10.000 de dolari şi unul de 25.000 de dolari îm 2011", a menţionat Matei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite