Pavel, fără regrete la retragere!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pavel, fără regrete la retragere!
Pavel, fără regrete la retragere!

După o carieră impresionantă, Andrei Pavel (35 de ani) s-a retras ieri în faţa publicului bucureştean. Eliminat în primul tur al turneului BCR Open România de uruguayanul Pablo Cuevas, „Cneazul“ a găsit însă resurse să părăsească tenisul cu zâmbetul pe buze.

Un personaj charismatic, Andrei Pavel a transformat ultimul său meci de simplu din carieră într-un adevărat spectacol. Depăşit pe teren de un sportiv mai tânăr cu 13 ani, „Cneazul“ a preferat să facă şotii cu fanii din tribune decât să se agaţe cu disperare de orice punct al meciului. Andrei a glumit şi şi-a luat astfel un frumos adio de la fanii săi.

„Am fost foarte aproape să lăcrimez, dar m-am abţinut. Eu am încercat doar să mă distrez. Nu a fost o goană după puncte, pur şi simplu mi-a făcut plăcere să joc din nou la mine acasă. Nu regret nimic din toată cariera mea de jucător profesionist. Cele mai frumoase momente au fost meciurile din Cupa Davis şi victoriile obţinute în faţa adversarilor din top 10 ATP”, a spus foarte emoţionat Andrei la finalul partidei.

Pavel a ocupat cel mai bun loc în clasamentul ATP, în octombrie 2004, poziţia nr. 13. În 15 ani de carieră, el a câştigat 5,2 milioane de dolari. În 2001 a obţinut titlul de Master Series, la Montreal. A mai câştigat turneele de la Tokyo (1998) şi St. Poelten (2000). A participat la patru ediţii ale Jocurilor Olimpice de vară.

Jucăm cu Letonia sau Ucraina în Cupa Davis

România va juca direct în turul 2 al Grupei euro-africane a Cupei Davis cu învingătoarea din meciul Ucraina – Letonia, în perioada 7 - 9 mai 2010, conform tragerii la sorţi efectuată miercuri la prânz la Geneva. Ucrainenii nu au niciun jucător în top 100 ATP.

Sergey Stakhovsky este locul 146, în timp ce Alexandr Dolgopolov jr ocupă abia poziţia a 162-a. Situaţia este un pic diferită în ceea ce-i priveşte pe letoni. Ei se bazează pe Ernests Gulbis(21 de ani), sfertfinalist la Roland Garros 2008, şi pe Andis Juska (nr. 246 ATP).

„Noi suntem favoriţi, indiferent dacă jucăm acasă sau în deplasare. Avem o echipă bună de Cupa Davis, cu Victor Hănescu, locul 28 în lume. A jucat bine la US Open şi în Cupa Davis, a progresat din punct de vedere fizic”, a subliniat cu optimism Pavel.

O ultimă minge către tatăl său

Înaintea  partidei cu uruguayanul Cuevas, Andrei a ţinut să-şi arate respectul către tatăl său, Gheorghe Pavel, cel care i-a ghidat cariera în anii copilăriei. „Cneazul“ a sărutat o minge şi i-a trimis-o părintelui său în tribunele arenei centrale, acesta înapoind-o cu multă emoţie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite