Pavel: „Suedia este o echipă puternică!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Formaţia României va întâlni, în deplasare, între 18 şi 20 septembrie, reprezentativa Suediei în barajul pentru rămânerea în Grupa Mondială a Cupei Davis. Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Andrei Pavel, consideră că nordicii sunt un adversar incomod, în ciuda formei slabe de moment.

Suedia este una dintre cele mai experimentate echipe din Cupa Davis, competiţie pe care a câştigat-o de şapte ori. Acum, scandinavii au ajuns la baraj după ce au pierdut, în mod surprinzător, în faţa Israelului, scor 2-3, într-o întâlnire maraton în care toate meciurile s-au disputat în cinci seturi.

Dintre formaţiile care participă la baraj, Suedia este echipa clasată cel mai bine în ierarhia Cupei Davis, locul şapte, în timp ce România ocupă poziţia a 19-a.

Nordicii se află într-o schimbare de generaţii şi am putea profita de acest lucru. Campion la Australian Open în 2002, Thomas Johansson a ajuns la 34 de ani şi a coborât după locul 150 ATP la simplu. Cu toate acestea, Johansson a cucerit împreună cu compatriotul Simon Aspelin (35 de ani) medalia de argint în proba de dublu la Jocurile Olimpice de la Beijing. 

Suedezii se văd în postura ingrată şi de al înlocui pe Jonas Björkman, fostul lider mondial al probei de dublu anunţându-şi recent retragerea din activitate.

Vom juca pe suprafaţă rapidă

Deorece cel mai valoros jucător al lor în acest moment, Robin Soderling (nr 23 ATP),  preferă stilul servici-voleu, nordicii vor alege foarte probabil să joace pe suprafaţă rapidă confruntarea cu Hănescu&Co.

El l-a învins de curând pe Victor Crivoi, în turul al doilea al turneului Masters de la Roma, scor 6-1, 6-7 (2), 6-1.

De asemenea, Soderling, singurul suedez din Top 100 ATP, l-a învins clar şi pe Victor Hănescu, în turul secund al turneului de la Memphis, scor 6-2, 6-1. Totuşi Hănescu are două victorii în faţa lui Soderling, în 2004, la Scottsdale, scor 6-3, 6-7 (5), 6-3, şi în 2003, la un turneu challenger la Roma, scor 6-7 (4), 6-3, 6-0.

„Suedia este o echipă foarte puternică, deşi a pierdut în primul tur cu Israelul. Se putea pica şi mai rău şi mă bucur că am evitat Franţa, Serbia sau Elveţia. Totuşi, eu regret că nu jucăm acasă, pentru că ne puteam alege zgura, iar la ei cel mai probabil vom juca pe o suprafaţă rapidă, ceea ce nu va fi în avantajul nostru.

Mai sunt şi câteva semne de întrebare în ceea ce priveşte echipa lor, pentru că nu ştim exact cu cine vor aborda această partidă”, a spus căpitanul nejucător al României Andrei Pavel, care a subliniat că nu se pune problema să fie în teren la meciul cu nordicii.

image
image

Am auzit că vom juca împotriva Suediei parcă, dar pe mine nu prea mă mai interesează acest lucru.

image


Ilie Năstase
fost lider mondial

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite