Organizatorii US Open estimează că uraganul Irene nu va afecta desfăşurarea turneului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tenis
Tenis

Organizatorii US Open estimează că uraganul Irene, care traversează coasta de est a Statelor Unite, nu va afecta desfăşurarea ultimului Grand Slam al anului, programat să înceapă luni, la New York,

Organizatorii au decis ca începând de sâmbătă după-amiază şi toată ziua de duminică "personalul neesenţial" să nu aibă acces în locul unde se va desfăşura turneul, însă au precizat că anticipează că zona va fi redeschisă, luni.

Tradiţionala zi de interviuri a fost scurtată, sâmbătă, unii sportivi, între care şi Serena Williams, defăcând deplasarea. De asemenea, ziua de caritate în beneficiul copiilor (Arthur Ashe Kids Day), care de obicei este sâmbăta dinainte de începerea turneului, a fost anulată, iar calificările s-au încheiat vineri în loc de sâmbătă.

În timp ce sute de mii de locuitori din New York au fost evacuaţi, sportivii se pregătesc pentru sosirea uraganului Irene. "Nu mă voi antrena mâine (n.r. - duminică), dar nu este grav. La vârsta mea, ştii ce să faci pentru a fi pregătit şi nu intri în panică. Chiar şi fără uragan, nu m-aş fi antrenat. Însă este adevărat că îmi este puţin teamă, pentru că nu se ştie cu ce forţă ne va lovi. Familia mea a venit la New York. Este un oraş special, cu toate aceste clădiri... Voi urmări informaţiile îndeaproape", a declarat elveţianul Roger Federer, numărul 3 mondial.

Jucătoarea rusă Maria Şarapova, aflată printre favoritele de pe tabloul feminin, este mai relaxată înainte de trecerea uraganului. "Sunt o fată din Florida, astfel că sunt obişnuită. Cred că sunt reacţiile legate de uragan sunt puţin exagerate, însă e normal să se ia măsuri de precauţie. Sper ca la hotelul nostru să nu fie probleme", a afirmat Şarapova.

Peste 370.000 de locuitori din New York au primit ordin de evacuare, a declarat sâmbătă primarul oraşului, Michael Bloomberg, cerându-le încă o dată acestora să fie prudenţi înainte de sosirea uraganului Irene.

La turneul US Open, pe tabloul principal feminin se află româncele Simona Halep, Alexandra Dulgheru, Irina-Camelia Begu şi Monica Niculescu, iar la masculin va concura Victor Hănescu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite