O singură reprezentantă la juniori: Cristina Dinu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este adevărat că Australian Open n-a reprezentat niciodată punctul forte al tenismenilor români, însă mai „săraci” ca anul acesta pare că nu am fost niciodată.

Din multitudinea de tinere speranţe care se deplasau la Antipozi cu planuri măreţe de a realiza ceva la început de an în primul Mare Şlem al sezonului, România a rămas anul acesta cu un singur reprezentant, atât la feminin, cât şi la masculin. Este vorba despre campioana europeană şi mondială la juniori, Cristina Dinu.

De fapt, ea este şi singura care „a mai scos capul" în tenisul mondial la categoria ei de vârstă. Celelalte, Simona Halep, Elena Bogdan sau Ana Bogdan, care anii trecuţi ridicau trofee la turneele de Grand Slam, la juniori, deja au făcut pasul decisiv spre circuitul WTA.
Cristina Dinu, care a împlinit 17 ani săptămâna trecută, a încheiat 2008 pe primul loc în clasamentul european, categoria sub 16 ani, la distanţă destul de mare de a doua clasata, Ingrid Radu.

În prezent se află pe poziţia 36 la junioare şi îşi face apariţia şi în clasamentul WTA cu paşi mici şi siguri. Cristina e campioană naţională în proba de simplu atât la categoria 16 ani, cât şi la 18, şi a câştigat de două ori mondialul Lagarderre de la Paris.

Anul trecut a câştigat futures-ului de 10.000 de dolari din Antalya, iar în al turneu tot în Turcia, a ajuns până în sferturile de finală.

Se antrenează de când era mică la Tenis Club 2000, „Academia de Tenis Sever Dron". „Este cea mai bună jucătoare a noastră şi sperăm să confirme şi la nivel înalt. Încercăm să-i oferim toate condiţiile de care are nevoie un jucător de tenis", a spus preşedintele TC2000, Marian Şotae.

image
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite