FOTOGALERIE Novak Djokovic a câştigat cea mai lungă finală Grand Slem din istorie la AO. Victorie dramatică în faţa lui Nadal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dincolo de rezultat, 5-7, 6-4, 6-2, 6-7, 7-5, Djokovici şi Nadal au reuşit un record deosebit: Cea mai lungă finală de Grand Slem din istorie şi cel mai lung meci din istoria Australian Open.Acesta este primul meci dintre cei doi care se prelungeşte în decisiv. Aceasta este cea de-a 30-a întâlnire dintre cei doi prima din istoria Australian Open, Nadal câştigând 16 întâlniri în timp ce Djokovic a câştigat de 14 ori.

Sârbul Novak Djokovici a servit primul în meci şi după două mingi pierdute împotriva spaniolului, şi-a adjudecat primul game. Nadal a egalat situaţia cu un game alb, fiind foarte concentrat pe propriul serviciu. După ce a pierdut primele două mingi pe propriul serviciu, Djokovici a revenit pe propriul serviciu şi a dus scorul la 2-1. Nadal a readus egalitate, 2-2, după un nou game fără emoţii. Nadal a reuşit primul break al meciului ducând scorula 3-2, sârbul reuşind să facă şi el break la 4-4.

După ce şi-au câştigat amândoi serviciul, spaniolul a făcut break din nou, câştigând în final primul set cu 7-5. În cel de-al doilea set, sârbul a recuperat avantajul impunându-se la finalul actului cu 6-4, dând dovadă de mult mai multă seriozitate şi atenţie. În setul trei sârbul a continuat să fie concentrat la maxim impunându-se în faţă spaniolului cu un uşor 6-2. Ca o tradiţie a meciului, sârbul a servit primul şi în debutul setului patru. După o luptă crâncenă în care fiecare dintre ei şi-a câştigat serviciul, la scorul 4-4, ploaia şi-a făcut simţită prezenţa pe Rod Laver Arena. După ce organizatorii au tras acoperişul şi jocul s-a reluat, Nole a revenit la gameurile albe pe propriul serviciu. 5-4 şi toată presiunea s-a mutat pe umerii lui Nadal. Spaniolul a dus scorul la 5-5. Nadal s-a concentrat pentru tie-break. Şi s-a ajuns acolo. Spaniolul avea să câştige tie-break-ul şi să egaleze situaţia la seturi la 2.

image

În setul decisiv ambii jucători au început să resimtă oboseala a mai bine de cinci ore de joc. Profitând de greşelile neforţate ale adversarului care se îmulţiseră, sârbul fiind mult mai obosit datorită semifinalei în 5 seturi contra lui Andy Murray, Nadal a forţat permanent şi a împins scorul la 4-2. Avantajul acesta nu a durat prea mult, sârbul reuşit rebreakul imediat ducând scorul la 4-3, după care la 4-4.

Finala masculină din acest an de la Australian Open a reeditat practic ultimele două finale de Grand Slam, de la Wimbledon şi US Open, care au avut acelaşi câştigător, Novak Djokovic. De altfel, sârbul a câştigat toate cele şase finale pe care le-a jucat cu Nadal în 20011, alte patru având ca miză titluri în turnee Master Series.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite