Năstase nu vrea jucători de top la Bucureşti!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul lider mondial consideră că aducerea unor supervedete la turneul de tenis de la Arenele BNR este inoportună din punct de vedere financiar. Spaniolul Tommy Robredo, locul 33 ATP şi fost numărul 5 în lume, este cel mai sonor nume de pe tabloul principal la BRD Năstase Ţiriac Trophy (17-25 septembrie).

Organizatorii turneului de 371.200 de dolari de la Bucureşti au prezentat ieri lista jucătorilor care vor fi prezenţi pe tabloul principal. Juan Ignacio Chela şi Albert Montanes vor încerca să îşi apare titlurile obţinute în 2010, respectiv 2008, în timp ce spaniolul Tommy Robredo (cvadruplu sfertfinalist la Roland Garros) va fi probabil un magnet pentru spectatori graţie valorii şi notorietăţii sale.

Organizatorii au acordat deja două wild-card-uri românilor Victor Crivoi (216 ATP) şi Marius Copil (233 ATP), şanse mari fiind şi pentru Adrian Ungur (nr.171 ATP). Niciunul nu are posibilitatea de a juca în calificări deoarece ei vor fi convocaţi foarte probabil în acel weekend la meciul cu Cehia din Cupa Davis. Prezent la conferinţa de presă, Ilie Năstase a lansat un atac dur la adresa federaţiei şi a vorbit despre viitorul acestui turneu de tradiţie.

Noah vine să încânte

„E păcat că federaţia nu susţine acest turneu pentru că noi promovăm tenisul românesc.  Nu înţeleg discuţiile legate de faptul că nu vine vreun jucător de top 10. Personal, mi se pare o prostie să dăm 500.000 de euro să vină spre exemplu numărul patru mondial la noi şi să piardă din primul tur. Cred că cei care vin sunt deja foarte valoroşi. Ţinând cont că la anul turneul va fi în aprilie înainte de Monte Carlo şi Roma, s-ar putea chiar să avem nume şi mai tari ", a conchis Ilie Năstase. Şi totuşi, cei care se ocupă de acest turneu sunt în tratative pentru a aduce la Bucureşti un sportiv din primii zece clasaţi în lume.

Oficialii competiţiei au anunţat că speră ca în viitorul apropiat să crească rangul turneului de la ATP 250 la ATP 500, asta însemnând, printre altele, premii de minimum un milion de dolari. „Ne lipseşte însă o arenă modernă de 7.500 de locuri şi facem apel la cei de sus să ne ajute", a explicat Bogdan Enoiu. Un personaj spumos, francezul Yanick Noah (muzician şi fost campion la Roland Garros) vine pentru a doua oară în România şi va juca pe 20 septembrie un meci demonstrativ alături de Ilie Năstase, Mansour Bahrami şi marocanul Younes El Aynaoui, campionul din 2001.

Artişti precum Horaţiu Mălăele, Cătălin Crişan, Augustin Viziru şi Cătălin Ilie (trupa Vank) vor încerca să demonstreze că se pricep şi la fileu, nu doar pe scenă. În penultima zi a turneului iubitorii tenisului vor putea urmări un alt meci inedit între perechile Andrei Pavel/Victor Hănescu şi Horia Tecău/Robert Lindstedt. Banii obţinuţi în urma vânzării biletelor vor fi direcţionaţi către specializarea în străinătate a medicilor de la Spitalul Marie Curie.

„Perle" marca Ilie Năstase:

- Ţiriac nu a venit pentru că e plecat să vâneze căprioare. El le omoară, eu le bag în pat la mine!
- Păi dacă sponsorul naţionalei e un producător de bere, mi se pare normal ca Mutu să bea bere, că aşa e obligat.
- Sunt stelist, dar mă duc la nuntă la fanaticul de Borcea, că doar nu e meci să ne înjurăm.
- Aştia vor să joc în meciuri demonstrative până la 100 de ani. Eu cred că vor să mă înmormânteze pe teren.
- Becali spune mereu numai tâmpenii, că bate cu 16-0 şi tot aşa. Eu nu sunt nebun ca el să dau pronosticuri şi să râdă apoi lumea de mine.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite