Nadal a scris istoria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rafael a devenit primul spaniol campion la Australian Open. La festivitatea de premiere, Federer a izbucnit în lacrimi şi abia a putut să-şi ţină discursul.

Rafael Nadal, actualul lider mondial, a câştigat, ieri, pentru prima dată în carieră, turneul de la Australian Open.

El l-a învins în finală pe eleveţianul Roger Federer, scor 7-5, 3-6, 7-6, 3-6, 6-2, într-o partidă care a durat 262 de minute.

Dacă Federer ar fi câştigat, el ar fi egalat recordul lui Pete Sampras de 14 trofee la turneele de Grand Slam.

Aceasta a fost a cincea victorie a lui Nadal în faţa lui Federer în şapte finale de Grand Slam, spaniolul având un total de 13 victorii în 19 meciuri directe cu elveţianul.

La festivitatea de premiere, Federer a spus foarte puţine cuvinte. „Vă mulţumesc pentru ajutor...”, a putut îngăima Roger, după care a izbucnit în plâns. Imediat, organizatorii au luat decizia ca Federer să ia o pauză.

După câteva minute, el a revenit şi l-a lăudat pe Nadal. „Rafa a jucat fantastic. Îi doresc succes în acest an şi promit să ne vedem la anul. Am avut un set inci groaznic, iar servicul nu mi-a mers deloc”, a menţionat Federer, care apoi a lăsat locul campionului.

Nadal l-a îmbrăţişat pe eleveţian, după care şi-a ţinut discursul. „Îi cer scuze lui Roger pentru ce i-am făcut astăzi (n.r - ieri). A fost un vis pentru mine să primesc acest trofeu. Mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine. Am avut două săptămâni fantastice şi... ne vedem la anul”, a declarat Nadal.

Precedenta întâlnire dintre Nadal şi Federer a avut loc la Wimbledon, în finală, în ceea ce a fost considerat meciul secolului.

image


La capătul unei partide epuizante, Roger Federer nu şi-a mai putut stăpâni emoţiile  Foto: EPA

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite