Nadal poate egala un record vechi de 31 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal poate egala astăzi, în finala de la Wimbledon, un record vechi de 31 de ani, care aparţine legendarului jucător suedez Bjorn Borg.


Ibericul joacă în ultimul act al turneului londonez de Grand Slam cu sârbul Novak Djokovici şi, în cazul unei victorii, va câştiga pentru a treia oară Openul Franţei şi pe cel al Angliei în acelaşi an, perormanţă pe care Borg a reuşit-o ultima dată în anul 1980.

"Rafa seamănă cu mine. Îi place să schimbe suprafaţa de joc, după ce a evoluat pe zgură atâtea săptămâni. Pare mai proaspăt pe iarbă", a spus Borg, citat de "Daily Mail".

Pentru Rafa, un succes astăzi ar fi al treilea consecutiv pentru el la Wimbledon, având în vedere că în 2009 nu a participat, fiind accidentat.

"În acest moment, pentru mine să scriu istorie înseamnă să fiu în finală. Voi avea un meci foarte greu duminică, aşa că vreau să savurez bucuria de a juca un astfel de meci. Cât despre istoria tenisului, avem timp să vorbim după meci", s-a limitat să comenteze Nadal (25 de ani), jucător care va pierde, de mâine, locul 1 mondial, indiferente de rezultatul finalei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite