Nadal, la un pas de a fi învins de Roddick

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rafael Nadal
Rafael Nadal

Liderul clasamentului ATP, Rafael Nadal, a câştigat, aseară, primul său meci din Grupa A de la Turneul Campionilor în faţa americanului Andy Roddick. Spaniolul a reuşit în final o victorie în trei seturi, cu 3-6, 7-6(5), 6-4.

Nadal, care s-a calificat de trei ori până acum la turneul final al celor mai buni opt jucători de tenis ai sezonului, a ajuns de două ori în semifinale, în 2006 şi 2007,de fiecare dată fiind eliminat de Roger Federer.

„Fiecare victorie aici este foarte importantă pentru mine. Cred că o să joc mai calm următoarea partidă cu Novak Djokovici, deoarece dacă pierd îmi păstrez totuşi şansă să mă calific în semifinale. Asta mă relaxează puţin", a spus numărul 1 mondial, care a revenit la Arena O2 din capitala Angliei după o accidentare la umăr care l-a ţinut departe de turnee 5 săptămâni, lipsind şi de la Masters-ul de la Paris.

Nadal a avut un start mai slab ieri, în faţa lui Roddick, reuşind în primele gameuri să execute două duble greşeli, dându-i posibilitatea americanului să se distanţeze la 3-0. Cu două şanse eşuate de a face break în al cincilea game, ibericul a pierdut primul set cu 6-3.

„Am avut noroc în seara asta, trebuie să recunosc. Am început un pic nervos. Să joci împotriva celor mai buni jucători din lume este foarte dificil mai ales pe o suprafaţă ca asta care pe mine nu mă avantajează", a spus tenismenul în vârstă de 24 de ani, care va termina anul pe primul loc în ierarhia mondială indiferent de situaţie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite