Nadal va juca la Halle şi nu la Queen's în 2012, din motive fiscale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tenismenul Rafael Nadal a declarat, joi, pentru cotidianul The Times, că se va pregăti, anul viitor, pentru Wimbledon la turneul de la Halle (Germania) şi nu la cel de la Queen's, din Londra, pentru a scăpa de taxele din Marea Britanie, pe care le consideră mult prea mari.

"Joc în Marea Britanie şi pierd bani. Am făcut multe eforturi în ultimii patru ani, însă este din ce în ce mai greu să joci în Marea Britanie. Este prea mult. Adevărul este că aveţi o fiscalitate dură", a spus Nadal.

Începând din 2005, Nadal şi-a început întotdeauna sezonul pe iarbă la Queen's, cu excepţia anului 2009, când era accidentat. El a câştigat acest turneu în 2008, înainte de a-şi adjudeca şi primul său trofeu la Wimbledon.

Jucătorul spaniol a dezminţit, însă, informaţiile potrivit cărora i s-ar fi promis mai mulţi bani dacă participă la Halle, respectiv în jur de un milion de dolari, potrivit presei. "Nu este adevărat", a spus Nadal.

Potrivit normelor fiscale britanice, vedetele din sport trebuie să plătească impozit nu numai pe salariul (premiul) obţinut, cu valori de până la 50 la sută, ci şi pe o parte din veniturile obţinute din întreaga lume, în funcţie de perioada petrecută în Marea Britanie în timpul unui an.

Din acelaşi motiv, campionul olimpic şi mondial Usain Bolt nu a participat la etapa de la Londra a Ligii de Diamant, în 2010.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite