N-avem cu cine!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Davis România nu a câştigat ieri niciun set în faţa Cehiei şi are şanse minime să rămână în Grupa Mondială. Speranţele noastre se leagă de un punct astăzi la dublu şi de o posibilă accidentare a lui Berdych, care a terminat meciul cu Crivoi într-un picior.

Rezultatul la finalul primei zile a întâlnirii România - Cehia din Cupa Davis nu este unul surprinzător. Diferenţa de valoarea a fost în acest caz mult prea mare. Deşi nu este un fan al zgurei, Stepanek s-a descurcat de minune în faţa lui Adrian Ungur, care s-a stins treptat, pe parcursul meciului, sub o stare de nervi din ce în ce mai accentuată.

Cele şase mingi de break ratate în primul set au cântărit greu, atât în desfăşurarea jocului cât şi în psihicul lui Adrian. De partea cealaltă, Stepanek a jucat relaxat, economicos şi parcă fără presiunea unui joc de deschidere. Ultimul set a fost de-a dreptul dezastruos, iar frustrarea lui Ungur s-a văzut la o minge trimisă în tribune fără niciun motiv. Cu peste 40 de greşeli neforţate, multe dintre ele născute din starea evidentă de nervozitate, Adrian Ungur a fost departe de jucătorul care acum un an întorcea de la 0-2 meciul cu Nicolas Lappenti pentru a câştiga.

Ungur s-a plâns de lipsa de susţinere

„Sunt supărat acum după meci, dar o să-mi treacă. Poate că primul set era mai strâns dacă aveam mingile alea, dar nu cred că se schimba ceva până la urmă dacă făceam în continuare atât de multe cadouri", a declarat după meci Adrian Ungur. Românul s-a plâns şi de lipsa de susţinere a fanilor, în condiţiile în care o micuţă galerie din Cehia, de aproximativ 30 de persoane, a dominat fondul sonor în pauze. „A fost puţină lume pe teren, îi auzeam mai tare pe cehi cu tobele lor, dar probabil oamenii sunt şi la serviciu azi, poate vor veni mai ­mulţi la celelalte meciuri", a mai spus Ungur.

În celălalt meci al zilei, Victor Crivoi nu a avut nicio şansă în faţa numărului 9 mondial, Tomas Berdych, şi a pierdut cu 3-6, 3-6, 6-7 (4) cu toate că cehul a fost chinuit în continuare de o accidentare.

Berdych vrea să joace şi la dublu

El a terminat meciul ­într-un picior, după ce acum două săptămâni, la US Open, a abandonat în turul al doilea tot în urma problemelor medicale. „Am avut o crampă musculară. E pentru prima oară în carieră când mi se întâmplă. Sper să mă pot recupera până mâine pentru că aş vrea să joc şi la dublu", a declarat după meci Berdych. Cehii ar putea să-i arunce în luptă pe Berdych şi Stepanek la dublu în locul perechii Jan Hayek/Lukas Rosol care a fost anunţată iniţial, pentru a forţa punctul decisiv.

Hănescu a fost în tribune

După ce a declarat forfait pentru această întâlnire, cel mai bine clasat jucător român în ATP (locul 72), Victor Hănescu, a fost prezent ieri în tribunele Centrului Naţionale de Tenis. „Hăne" a sosit în timpul meciului Crivoi-Berdych, însă nu a stat mai mult de o jumătate de oră.

România  0
Cehia  2

Ieri
Adrian Ungur - Radek Stepanek: 3-6, 2-6, 0-6
Victor Crivoi - Tomas Berdych:3-6, 3-6, 6-7 (4)

Astăzi (ora 12.00)
Marius Copil/ Horia Tecău - Jan Hajek/ Lukas Rosol

Mâine (ora 11.00)
Adrian Ungur - Tomas Berdych
Victor Crivoi - Radek Stepanek

*Meciurile se joacă la Centrul Naţional de Tenis şi sunt în direct pe TVR 2

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite