Murray, prinţul întunericului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Murray, prinţul întunericului
Murray, prinţul întunericului

Cap de serie numărul 3 al turneului de pe iarba londoneză a jucat primul meci integral cu acoperişul tras la Arena Centrală.

Andy Murray, favoritul local, este aşteptat de conaţionalii săi să câştige trofeul de la Wimbledon după o secetă de 72 de ani.

Britanicul s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon după ce l-a învins în cinci seturi, cu 2-6, 6-3, 6-3, 5-7, 6-3, pe elveţianul Stanislas Wawrinka.

Partida a început pe un soare arzător, care pătrundea prin acoperişul deja tras, şi s-a terminat încheiat cu mult după miezul nopţii în România, (ora 10:38, ora Londrei), la capătul unui thriller care a durat 3 ore şi 57 de minute, când reflectoarele Arenei Centrale erau intrate de mult în funcţiune.

A fost primul meci care s-a jucat integral cu acoperişul tras. Niciodată în istoria Wimbledonului nu s-a mai terminat un meci atât de târziu. Astfel, s-a dat startul noii ere de la Wimbledon, iar liderul acestui a fost să fie chiar „băştinaşul“ Andy Murray, care i-a purtat pe fanii săi prin cele mai stranii trăiri: mâinile la ochi, unghii mâncate şi uralele de bucurie au arătat cât de mult îşi doresc britanicii ca trofeul să rămână acasă.

„Întotdeauna când joci pe un teren acoperit atmosfera este specială. Dar când ai alături 15.000 de spectatori, totul pare un vis“, a declarat Murray, care îl va întâlni în faza următoare pe spaniolul Juan Carlos Ferrero, sfertfinalist în 2007 tot la Londra.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite