TENIS: Andy Murray ţine britanicii cu sufletul la gură: e la trei victorii de titlu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Favoritul local, Andy Murray s-a calificat dramatic în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon. Jucătorul de origine scoţiană, al treilea favorit al competiţiei, l-a învins în cinci seturi, cu 2-6, 6-3, 6-3, 5-7, 6-3, pe elveţianul Stanislas Wawrinka, la capatul unui thriller care a durat 3 ore şi 57 de minute şi s-a încheiat cu mult după miezul nopţii în România.

A fost, practic, meciul care s-a încheiat cel mai târziu în noapte din istoria Wimbledonului. Recordul precedent, era deţinut de un meci de dublu disputat în 1981 şi suspendat din cauza întunericului la ora locală 21.35 (23.35 în România). Acum, performanţa a fost posibilă datorită acoperişului retractabil, care a permis terminarea meciului în ciuda întunericului şi a unei ploi care i-a agasat pe organizatori întreaga după-amiază de luni.

„Întotdeauna când joci pe un teren acoperit atmosfera este specială. Dar când ai alături 15.000 de spectatori, totul pare un vis”, a declarat, după meci, Murray, cel care ţine aprinsă speranţa britanicilor că un compatriot deal lor va reuşi să cucerească trofeul la 72 de ani de la performanţa legendarului Fred Perry. Partida, dramatică prin desfăşurarea ei, s-a încheiat cu o explozie de bucurie, deloc specifică unui britanic, manifestare care a demonstrat o dată în plus presiunea pe care o simte scoţianul la această ediţie a Wimbledonului.
Următorul adversar al lui Murray în drumul spre o victorie istorică va fi, miercuri, spaniolul Juan Carlos Ferrero, sfertfinalist în 2007 tot la Londra.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite