UPDATE Monica Niculescu: „Am fost foarte obosită! Îmi pare rău că nu am putut mai mult!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Niculescu
Monica Niculescu

Monica Niculescu a pierdut finala turneului de la Luxemburg împotriva Victoria Azarenka,, scor 6-2, 6-2. Graţie acestei performanţe, jucătoarea din România va primi un cec în valoare de 19.000 de dolari şi 200 de puncte WTA.

Astfel, Niculescu a pierdut prima finală de turneu WTA din carieră. Emoţionată, Monica a primit trofeul pentru locul al doilea cu zâmbetul pe buze. "În primul rând vreau să o felicit pe adversara mea care a făcut un meci extraodinar şi merita să câştige din plin. Îmi pare rău că nu am putut face mai mult, dar oboseala m-a doborât în acest meci după cele aproape 13 ore petrecute pe teren săptâmâna aceasta. Voi juca şi la anul aici cu siguranţă. A fost prima mea finală şi acest lucru înseamna foarte mult", a mărturisit Monica.

Monica Niculescu este în mare formă în acest sfârşit de sezon. După ce septembrie s-a calificat pentru prima oară în carieră în optimile unui turneu de Mare Şlem, o luna mai târziu a ajuns în semifinalele unui turneu Premier, performanţă care a propulsat-o în top 40 WTA, Monica se află în acest moment în faţa unei şanse enorme: câştigarea primului turneu WTA. Dar până la acest pas, ea trebuie să treacă de un adversar extrem de incomod, Victoria Azarenka, deţinătorea titlului şi prima favorită.

Azarenka, a treia jucătoare a lumii, are deja şapte trofee câştigate până acum. Cele două s-au mai întâlnit pînă acum de trei ori şi românca nu are tocmai cele mai frumoase amintiri. În 2008, la Roma, jucătoarea din Belarus a câştigat în 2 seturi, un an mai târziu, la Zurich, Monica n-a pus în dreptul ei nici un game, 6-0, 6-0. În 2010, anul ultimei întâlniri, Niculescu a reuşit să-i ia niciun set la US Open.

Monica Niculescu vs Victoria Azarenka

Întâlniri directe 0-3

Locul ocupat în ierarhia WTA 34-3
Bilanţ victorii/înfrângeri în 2011 31/20 - 47/15
Bilanţ victorii/înfrângeri în carieră 296/169 - 271/120
Trofee cucerite în carieră 0-7
Bani câştigaţi în total 1.460.989 de dolari - 7.896.357 de dolari

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite