Monica Niculescu s-a calificat în turul doi de la Australian Open!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Niculescu
Monica Niculescu

Jucătoarea de tenis din România Monica Niculescu, cap de serie numărul 31, s-a calificat în turul doi al primului turneu de Mare Şlem al anului, Australian Open.

Niculescu a învins-o în runda inaugurală pe jucătoarea din Franţa, Alize Cornet, în trei seturi, 7-5, 0-6, 3-6.Niculescu a avut un prim act dificil cu jucătoarea franceză şi, deşi a salvat şapte mingi de set, românca a cedat cu 5-7, după o oră şi 26 de minute. Sportiva din Slatina a câştigat apoi şapte ghemuri consecutiv, dar după ce a realizat un break în primul ghem al setului decisiv, Cornet a întors jocul în favoarea ei şi s-a distanţat la 3-1. Niculescu a revenit din nou şi s-a impus în următoarele cinci ghemuri, adjudecându-şi victoria după un meci care a durat trei ore şi 11 minute.

Prin calificarea în turul doi, Niculescu şi-a asigurat un cec în valoare de 33.300 de dolari australieni (circa 27.000 de euro) şi 100 de puncte WTA.

Jucătoarea din România va juca în următorul tur cu Pauline Parmentier, o altă jucătoare din Franţa. Niculescu şi Parmentier s-au mai întâlnit de trei ori pană acum, scorul meciurilor directe fiind de 2-1 pentru jucătoarea română.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite