Monica Niculescu: "Această calificare mă face mai puternică şi mai încrezătoare"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Niculescu la turneul WTA de la Beijing (foto: AFP)
Monica Niculescu la turneul WTA de la Beijing (foto: AFP)

Jucătoarea de tenis Monica Niculescu, care a acces, vineri, în semifinalele turneului de la Beijing (China), aceasta reprezentând cea mai bună performanţă a carierei sale, a declarat că acest rezultat o va ajuta în vederea sezonului viitor, pentru că va fi mai puternică şi mai încrezătoare.

"Sunt atât de fericită că nici nu îmi găsesc cuvintele pentru a descrie ceea ce simt. Meciul de azi a fost atât de greu, a trebuit să mă concentrez pentru fiecare punct în parte. În final, a fost ca un vis devenit realitate. Este incredibil că am ajuns în semifinale după ce am jucat în calificări. Este cel mai bun rezultat al meu şi sunt convinsă că mă va ajuta în vederea sezonului viitor, pentru că voi fi mai puternică şi mai încrezătoare", a declarat Niculescu după meciul cu rusoaica Maria Kirilenko, informează site-ul wtatennis.com.

Jucătoarea de tenis Monica Niculescu, venită din calificări şi locul 57 WTA, a acces, vineri, în semifinalele turneului de la Beijing (China), dotat cu premii în valoare totală de 4,5 milioane de dolari, informează site-ul oficial al competiţiei.

Niculescu a învins-o, în sferturi, cu scorul de 3-6, 6-3, 6-4, după două ore şi 34 de minute, pe Maria Kirilenko (Rusia), locul 24 WTA.

Prezenţa Monicăi Niculescu - după ce a evoluat în calificări - în semifinalele China Open, turneu de 1.000 de puncte, din categoria Premier Mandatory, echivalentul Masters Series la masculin, reprezintă unul dintre cele mai bune rezultate înregistrate de un jucător de tenis din România la simplu în ultimii zece ani. Cu siguranţă, este cea mai bună performanţă din cariera sportivei născute la Slatina, care nu a câştigat până în prezent niciun turneu WTA şi nici nu a ajuns în vreo finală. În acest an, ea a atins turul trei la Australian Open, faza semifinalelor la Estoril şi faza optimilor US Open. De-a lungul timpului, Niculescu a mai jucat în semifinale la Taşkent (2010), iar cea mai bună clasare la simplu din cariera ei a fost locul 44 WTA, în 9 mai.

În semifinale, Niculescu va juca în compania învingătoarei din meciul dintre Andrea Petkovici (Germania-favorita numărul 9) şi Anastasia Pavliucenkova (Rusia - numărul 13), care se dispută la această oră.

Pentru performanţa reuşită la Beijing, Niculescu va primi 450 de puncte WTA şi un cec în valoare de 169.447 de dolari.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite