Victor Anagnastopol: „Medicii mi-au zis că mor dacă o să mai joc tenis!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diagnosticat acum trei ani cu anevrism la inimă, Victor Anagnastopol (24 de ani) este protagonistul uneia dintre cele mai formidabile reveniri din tenisul românesc. După o serie de analize în străinătate, bucureşteanul a revenit în octombrie 2009 în activitate, a urcat 1.000 de locuri în clasamentul ATP şi a ajuns în sferturi la BCR Open 2010.

O mare speranţă a tenisului autohton, Victor Anagnastopol are o poveste demnă de o telenovelă. În urmă cu trei ani, medicii români i-au transmis în mod eronat că riscă să moară dacă mai joacă tenis.

„Am un vas de sânge mărit pe aortă şi doctorii mi-au spus că poate exploda în orice moment dacă fac efort. Am fost pe la diverse clinici în Italia şi Germania pentru investigaţii detaliate şi, până la urmă, s-a descoperit că pot face sport", ne dezvăluie Victor, care a jucat în premieră anul acesta pe tabloul principal la BCR Open Romania.

După doi ani în care a jucat doar sporadic la turnee şi a fost nevoit să antreneze copii la clubul tatălui său pentru a se putea întreţine, Anagnastopol (1,95 metri) a început în octombrie 2009 o cursă nebună pentru a reveni în elită.

A urcat într-un timp-record 1.000 de locuri în clasamentul ATP (este locul 512 momentan) şi a primit astfel un wild-card în turneul de dublu de la arenele BNR, unde a făcut pereche cu Marius Copil. „Atunci când cineva îţi spune că poţi muri dacă mai faci tenis îţi dai seama ce mult înseamnă acest sport pentru tine. Acum am o poftă nebună de joc şi sper să recuperez din timpul pierdut", spune Anagnastopol.

Mergea cu rulota la turnee în Europa

Deşi a fost unul dintre cei mai buni juniori din Europa, Victor s-a confruntat mereu cu probleme financiare. S-a antrenat în adolescenţă cu Nadal şi Gasquet, dar destinul său a fost diametral opus.

„Părinţii mei au făcut sacrificii uriaşe pentru a mă ajuta. Au fost momente până de curând când călătoream singur prin Europa cu rulota pe la turnee pentru a face economii. Am condus şi 25 de ore non-stop, până la Barcelona am făcut mai bine de două zile", spune Victor, care speră ca parcursul de la BCR Open să îl ajute să găsească mai mulţi sponsori.

Inedit despre Victor

-A fost numărul doi în Europa la categoria sub 16 ani
-Între 15 şi 20 de ani a stat la o Academie de Tenis din Italia
-E pasionat de aeronautică
-Poartă un lănţişor cu o iconiţă şi un lingou de aur

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite