Meci demonstrativ Ruxandra Dragomir-Iva Majoli la BCR Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ruxandra Dragomir, a declarat, joi, că doreşte ca meciul demonstrativ pe care îl va disputa cu fosta jucătoare croată Iva Majoli să fie o reeditare a întâlnirii din sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros, ediţia 1997.

"Vom încerca să facem o reeditare a meciului din sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros din 1997. Sunt amintiri frumoase. A fost foarte interesant şi emoţionant, iar momentul înfrângerii mele a venit ca un fel de uşurare, pot să spun. Amândouă eram atât de obosite, încât chiar nu mai puteam. Şi faptul că am pierdut în faţa unei prietene bune, care era şi o jucătoare de mare valoare, m-a făcut să nu fiu atât de supărată. Prietenia cu Iva Majoli datează de mult timp. Sunt sigură că va fi un meci frumos pe care aş vrea să îl câştig", a spus preşedintele FRT, într-o confnerinţă de presă.

Iva Majoli, fostă numărul 4 WTA, s-a impus în partida cu Ruxandra Dragomir din sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros în trei seturi, 6-3, 5-7, 6-2. Croata a câştigat ediţia din acel an a Grand Slam-ului parizian, învingând-o în finală pe Martina Hingis, scor 6-4, 6-2.

Meciul demonstrativ va avea loc, în 23 iulie, înaintea finalei turneului BCR Ladies Open România.

Ruxandra Dragomir i-a oferit în cadrul conferinţei de presă de joi actriţei Cătălina Grama - Jojo, reprezentanta companiei Rexona, sponsorul meciului demonstrativ, trofeul primit de ea pentru disputarea finalei de dublu a turneului de la Hamburg din 1997, unde a avut-o drept parteneră tot pe Majoli.

Întrebată dacă ar fi dispusă să accepte un wild-card şi să joace la BCR Ladies Open România la 38 de ani, după exemplul sportivei japoneze Kimiko Date Krumm, aflată încă în activitate la 40 de ani, Ruxandra Dragomir a menţionat că ar refuza deoarece acum este rândul jucătoarelor tinere. "Eu mi-am încheiat cariera, nu aş putea accepta un wild-card. Acum sunt aici în postura de preşedinte de federaţie, e rândul jucătoarelor tinere. Deşi, sincer, cred că aş putea să joc, cel puţin în proba de dublu. Dar, încă o dată spun, nu pot să iau şansa unei jucătoare tinere să joace acasă. Dacă Kimiko Date Krumm încă joacă, bravo ei, mă bucur pentru ea", a spus Ruxandra Dragomir.

Turneul BCR Ladies Open România, găzduit de Academia de Tenis Herăstrău, începe sâmbătă, 16 iulie, cu jocurile din calificări şi se încheie, sâmbătă, 23 iulie, cu finala probei de simplu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite