Martina Navratilova a învins cancerul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Martina Navratilova
Martina Navratilova

Fosta mare jucătoare de tenis Martina Navratilova afişează din nou tonusul care a făcut-o celebră. Diagonisticată cu cancer în urmă cu doar câteva luni, celebra sportivă a fost supusă unui tratament de vindecare, care a dat roade.

Martina Navratilova se află în aceste zile la Wimbledon, pentru a asista la turneul de Grand Slam pe care l-a câştigat de nouă ori. Se simte bine şi este liniştită şi încrezătoare, după ce mastectomia şi chimioterapia au dat rezultatele aşteptate.

"Am trecut peste un mare hop şi ştiu că sunt foarte norocoasă. Sunt la Wimbledon şi mă simt extraordinar de bine. Nu mai am cancer şi să sperăm că nu va recidiva", afirmă fosta jucătoare de tenis, care în luna aprilie a anunţat că i-a fost descoperită o tumoare canceroasă la sân.

 "Am tras un semnal de alarmă, fără îndoială. Când eşti diagnosticat cu aşa ceva, tot restul trece în plan secund. Cel mai rău a fost în prima zi, pentru că eram singură şi nu aveam pe nimeni care să mă sprijine. Îmi plângeam de milă, dar nu m-a ţinut mult această stare. Am făcut turul televiziunilor pentru a încuraja femeile care sufereau de aceeaşi afecţiune, cred că am dat 50 de interviuri în două zile, iar după aceea eram epuizată. Dar a meritat, pentru că reacţiile au fost excepţionale şi sunt convinsă că am salvat multe vieţi", spune Navratilova.

În luna decembrie, Martina Navratilova intenţionează să urce pe Kilimanjaro în cadrul unei acţiuni caritabile ce are ca scop strângerea de fonduri pentru Fundaţia Laureus Sport for Good, care susţine peste 75 de proiecte în lumea întreagă de care beneficiază un milion de copii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite