Mămica Kim a cucerit şi Australia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Belgianca Kim Clijsters (27 de ani) a câştigat în premieră titlul la Melbourne după ce a învins-o în finală pe chinezoaica Na Li, scor 3-6, 6-3, 6-3. După ce s-a retras o perioadă din circuit şi a devenit mamă, Kim a revenit apoi fabulos în forţă în 2009 şi a câştigat miraculos trei titluri de Mare Şlem.

Povestea întoarcerii lui Kim Clijsters în tenisul de mare performanţă pare să fie un subiect bun de un best-seller. În 2007, belgianca îşi anunţa retragerea din circuit, iar în februarie 2008 o năştea pe Jada Ellie.

Decesul în ianuarie 2009 a tatălui ei, fostul mare fotbalist Lei Clijsters, avea însă să-i schimbe viziunea despre viaţă şi sport. Dacă înainte de retragere, Kim avea un singur titlu de Mare Şlem, ea a ajuns acum la cota patru (US Open 2005, 2009 şi 2010; Australian Open 2011)  graţie victoriei cu 3-6, 6-3, 6-3 din finala turneului de la Antipozi în faţa chinezoaicei Na Li.

Logodită în trecut cu tenismenul australian Lleyton Hewitt, Clijsters a fost susţintă frenetic de peste 10.000 de suporteri-gazdă."Vin de atâţia ani aici şi mereu aţi fost fantastici. Acum cred în sfârşit că mă puteţi numi «australianca Kim» pentru că am câştigat titlul!", a glumit Clijsters după meciul cu Na Li.

Clijsters va primi 2,18 milioane de dolari pentru acest succes şi va urca pe locul doi în clasamentul WTA începând cu săptămâna viitoare. Belgianca a mai anunţat din nou că se va retrage din sportul-alb după JO de la Londra din 2012, unde speră să obţină medalia de aur pentru ţara sa.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite