VIDEO- Ljubicic câştigă primul Masters din carieră!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ljubicic le-a dat croaţilor un nou prilej de mândrie
Ljubicic le-a dat croaţilor un nou prilej de mândrie

Ajuns la 31 de ani, croatul Ivan Ljubic a câştigat surprinzător primul turneu Masters din cariera sa după ce l-a învins într-o finală dramatică la Indian Wells pe favoritul local Andy Roddick, scor 7-6, 7-6.

Roddick, numărul opt mondial,  a salvat 3 mingi de meci, dar nu a mai putut returna serviciul-bombă al croatului cu care acesta şi-a asigurat titlul.

"Uitându-mă înapoi la cariera mea, simţeam că îmi lipsea ceva. Este într-adevăru fantastic să dobândeşti în sfârşit acest lucru. După ce am câştigat Cupa Davis, o medalie olimpică şi am terminat de două ori în top 10, acest succes vine ca o încununare a muncii mele", a declarat Ljubicic foarte emoţionat.

Ivan Ljubicic, care a împlinit vineri 31 de ani, a reuşit turneul vieţii la Indian Wells, el eliminându-i pe parcurs pe Novak Djokovic şi pe Rafel Nadal.

Croatul, aflat pe locul 26 ATP, este primul tenismen din afara top 20 ATP ce cureşte titlul la Indian Wells în ultimul deceniu. Precedenta performanţă similară îi aparţinea suedezului Thomas Enqvist din 2000.

Roddick, câştigător a patru turnee Masters Series pe tărâm american în cariera sa, a ratat şansa să îşi treacă în premieră în palmares trofeul de la Indian Wells.

"Am simţit mingea bine şi am jucat destul de bine, dar Ljubicic a servit formidabil în momentele-cheie ale meciului. Îl felicit pentru această victorie", a afirmat cu fair-play Andy Roddick.

Urmăriţi aici tie-break-ul ultimului set şi reacţiile lui Ljubicic la finalul meciului:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite