Clijsters a câştigat, în premieră, Australian Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătoarea din Belgia a învins-o în finală pe Na Li (China) scor 3-6, 6-3, 6-3.

Kim Clijsters: "Felicitări Na Li. Ai jucat foarte bine şi cred că vei aveamai mult succes în viitor. Toţi cei de lângă mine m-au ajutat să fiu puternică şi să joc bine aşa că le mulţumesc din suflet".

Na Li: "Felicitări pentru Kim. Am avut două săptămâni fantastice aici. Îi mulţumesc soţului meu. Am dorit foartemult să câştig şi am dat totulpe teren"

Scor final: Kim Clijsters - Na Li 3-6, 6-3, 6-3

Setul trei a durat 34 de minute şi a demonstrat căderea fizică şi psihică a lui Na Li. Jucătoarea din China a înregistrat 15 greşeli neforţate (5 - Clijsters) şi 10 puncte câştigătoare (7 - Clijsters). Jucătoarea din Belgia a avut un procentaj de reuşită la orimul serviciu absolut fabulos: 94%. În schimb, Na Li nu a reuşit decât 58%.

Set 3: Kim Clijsters - Na Li 6-3

6-3 Clijsters a câştigat la zero pe propriul serviciu şi câştigă, în premieră la Australian Open. Clijsters a izbucnit în lacrimi.

5-3 Na Li îşi face serviciul, dar mai are de tras dacă vrea să câştige meciul. Urmează un game decisiv.

5-2 Clijsters a servit foarte bine şi şi-a câştigat serviciul. Na Li este tot mai nervoasă. Este deranjată de fotografi şi face o observaţie pe această temă arbitrului de scaun.

4-2 Na Li şi-a făcut serviciul şi a rămas în meci.

4-1 Game Clijsters, care este tot mai aproape de câştigarea setului şi a meciului. Na Li pare căzută atât fizic cât şi psihic.

3-1 Break Clijsters.Două greşeli neforţate făcute de NaLi în finalul game-ului o menţin pe jucătoarea din Belgia în avantaj în acest set.

2-1 Două duble greşeli a făcut Clijsters în acest game, şi i-a permis lui Na Li să facă break-ul şi să revină în meci. Incredibil game pierdut de Clijsters, dar presiunea este foarte mare.

2-0 Belgianca începe foarte bine setul trei. Şi-a făcut serviciul foarte bine, şi apoi a reuşit break-ul. Na Li este extrem de nervoastă şi comentează la mai multe decizii ale arbitrului de scaun.

Clijsters şi-a ridicat mult nivelul de joc în acest set. A avut 12 puncte câştigătoare (7 - Na Li) şi a făcut 11 greşeli neforţate (13 - Na Li). Jucătoarea din China a pierdut setul,în primul rând, din cauză că nu a mai reuşit să câştige multe puncte primul serviciu. Astfel, Na Li a avut un procentaj de reuşită la primul serviciu de 41% (în primul set a avut 67%), în timp ce Kim Clijsters a avut 57 % (53 % în primul set).

Setul 2: Kim Clijsters - Na Li 6-3

image

6-3 Belgianca a reuşit să câştige pe serviciul lui Na Li şi şi-a trecut în cont setul doi. Clijsters are un alt moral acum, asta e clar. Setul doi a durat 53 deminute.

5-3 Clijsters şi-a făcut serviciul şi este aproape de câştigarea celui de-al treilea set. A fost al treilea game câştigat la rând de jucătoarea din Belgia.

4-3 Break reuşit de Kim. Ea a trimite tot maimult în spatele terenului, iar Na Li pare în încurcătură.

3-3 Clijsters iese din încurcătură şi îşi face serviciul. Dar, belgianca nu pare în meci.

2-3 Primul game câştigat pe propriul serviciu de una dintre jucătoare în acest set. Jucătoarea din China a salvat două mingi de break.

2-2 Încă un break. Na Li joacă incredibil pe atac, iar Clijsters nu-i poate face faţă.

2-1 Surprinzător meci. Clijsters face break şi trece în avantaj pe tabela de marcaj. Dacă îşi face serviciul, poate lua acest set.

1-1 Break făcut de NaLi. Este clar. Lui Kim Clijsters nu-i place stilul de joc al chinezoaicei. Nu are antidot pentru loviturile ei.

1-0 Clijsters are noroc şi face break după un game foarte disputat.

Clijsters trebuie să-şi ridice nivelul de joc dacă vrea să pună mâna pe teren. În primul set, Na Li a făcut 13 greşeli neforţate în timp ce Clijsters a înregistrat 10 astfel de nereuşite. În schimb, jucătoarea din China a înregistrat 31 de puncte câştigătoare (27 - Clijsters). În primul set, diferenţa dintre cele două jucătoare s-a făcut la primul serviciu. Na Li a avut un procentaj de reuşită la primul serviciu de 67% în timp ce Kim a avut doar 53%.

Setul 1: Kim Clijsters - Na Li  3-6

3-6 Na Li a câştigat iar pe serviciul lui Clijsters şi şi-a trecut în cont primul set. Cele două jucătoare se  aflăpe teren de 38 deminute.

3-5 Na Li joacă foarte bine, din punct de vedere tactic. Câteva unghiuri scurte, iar Clijsters pare KO. Jucătoarea din Belgia a avut mingea de break, dar nu a reuşit să o covertească.

3-4 Incredibil. Na Li a făcut break. A câştigat la 15 pe serviciul jucătoarei din Belgia. Clijsters este foarte tensionată. Este favorităîn acest meci, şi presiunea este mai mare asupra ei.

3-3 Kim a avut două şanse de a face break, dar le-a ratat. Ambele jucătoare au greşit nepermis de mult. Tensiunea finalei îşi pune amprenta asupra jocului celor două tenismene.

3-2 Clijsters şi-a câştigat serviciul, şi a trecut în avantaj.

2-2 Jucătoarea din China a reuşit să echilibreze finala. Pare să-şi fi revenit, după un început de meci mai slab.

2-1 Senzaţional. Na Li a reuşit break-ul. Se încinge meciul.

2-0 Clijsters face break.Jucătoarea din Belgia aînceput excelent partida. Na Li este nervoasă, şi nu se poate concentra.

1-0 Primul game al acestei finale este câştigat de Kim. Jucătoarea din Belgia s-a impus destul de uşor.

10.36 Scena este pregătită pentru finala feminină de la Australian Open.

10.30 Kim intră în arenă şi este întâmpinată cu urale. Publicul australian pare a fi de partea ei în acesată finală.

10.20 Trofeul este adus în arenă, iar,în curând, cele două jucătore vor ieşi la încălzire

Chinezii au luat cu asalt Australia

Accederea lui Na Li în finala de la Australian Open i-a înnebunit pe fanii chinezi. Aceştia s-au urcat imediat în avioane şi au luat drumul Australiei pentru a o susţine pe compatrioata lor.

"Este un moment importnat nu doar pentru China, ci pentru toată Asia. Cred că poate câştiga finala. A câştigat în faţa lui Clijsters la Sydeney aşa că este foarte relaxată", a spus Eric Zhang, care a venit din Guangzhou,pentru a o susţine pe Na Li. Tricoul lui roşu se potriveşte de minune cu faţa vopsită tot în roşu.

"Cred că acum, mult mai mulţi chinezi se vor îndrepta către tenis", a afirmat şi Nancy Jin, venită din Hangzhou.

Ce au spus cele două jucătoare înainte de finală:

Kim Clijsters: "Mă bucur că am ajuns să joc finala la Australian Open. Este un sentiment minunat, mai ales că am o vărstă şi ştiu că nu voi mai juca prea mult"

Na Li: "Nu sunt un star la mine în ţară. Lumea va uita ce am făcut aici pentru că la mine în ţară vine Anul Nou chinezesc. Îmi iau o geantă, nişte pantofi şi nişte rochii cu banii câştigaţi aici. De restul...case, maşini se ocupă soţul meu"

Stitistică

La 28 de ani şi 11 luni, Na Li este cea mai în vârstă finalistă de la Australian Open, după Chris Evert. Aceasta din urmă avea 33 de ani şi 34 de zile când pierdea finala din 1988 în faţa lui Steffi Graf. Dacă jucătoarea din China va câştiga finala, va fi cea mai bătrână campioană de la Martina Navratilova, care a avut 29 de ani şi o lună când a s-a impus la Australian Open în 1985. Până în acest momemt, cele două jucătoare s-au întâlnit de şase ori, iar Kim Clijsters s-a impus de patru ori.

Ultima lor întâlnire a avut loc în finala turneului de la Sydeny, din acest an. Na Li s-a impus 7-6, 6-3.

Vezi aici rezumatul partidei.

Drumul până în finală

turul I: Na Li - Sofia Arvidsson 6-1, 7-5
turulII: Na Li - Evgeniya Rodina 6-3, 6-2
turul III: Na LI - Barbora Zahlavova Strycova 6-2, 6-1
optimi: Na LI - Victoria Azarenka 6-3, 6-3
sferuri: Na LI - Andrea Petkovici 6-2, 6-4
semifinale: Na Li - Caroline Wozniacki 3-6, 7-5, 6-3

turul I: Kim Clijsters - Dinara Safina 6-0, 6-0
turul II: Kim Clijsters - Carla Suarez Navarro 6-1, 6-3
turul III: Kim Clijsters - Alize Cornet 7-6(3), 6-3
optimi: Kim Clijsters - Ekaterina Makarova 7-6(3), 6-2
sferturi: Kim Clijsters - Agnieszka Radwanska 6-3, 7-6(4)
semifinale: Kim Clijsters - Vera Zvonareva 6-3, 6-3

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite