Cupa Davis / România - Cehia 0-2 după prima zi/GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cupa Davis: Adrian Ungur - Radek Stepanek (foto: Petrică Tănase)
Cupa Davis: Adrian Ungur - Radek Stepanek (foto: Petrică Tănase)

Adrian Ungur a pierdut în faţa lui Radek Stepanek, scor 3-6, 2-6, 0-6, primul meci al întâlnirii de Cupa Davis dintre România şi Cehia, contând pentru menţinerea în Grupa Mondială. În cea de a doua partidă, Victor Crivoi a cedat cu 3-6, 3-6, 6-7 în faţa superstarului Tomas Berdych.

18.45: Andrei Pavel se declară dezamăgit de spectatorii români

"Atmosfera a fost mai mult pentru cehi decât pentru români. E foarte greu să joci aşa în Cupa Davis acasă. Am încercat să îi fac pe spectatori să îi încurajeze pe băieţi, dar nu aplaudau şi tot cehii se auzeau mai tare. Poate şi pentru că a fost vineri, o zi de muncă. Sperăm ca mâine stadionul să fie plin, e păcat să nu vină lumea să urmărească aceste meciuri", a spus Pavel.

Cupa Davis: Adrian Ungur - Radek Stepanek (foto: Petrică Tănase)

Andrei Pavel a afirmat că este mulţumit de cum a evoluat Victor Crivoi în întâlnirea cu Tomas Berdych. "Sunt mulţumit, Victor a dat totul azi. Oricum e greu să joci cu un jucător de valoarea lui Berdych chiar dacă a acuzat acele probleme. Când un jucător are probleme medicale începi să gândeşti punctul de mai multe ori şi asta se întoarce împotriva ta. Pe hârtie era de aşteptat acest scor la sfârşitul zilei, eu aveam speranţe mai ales de la Adi Ungur. Din păcate nu a prins o zi prea bună. Adi Ungur are un caracter şi sper ca la ultimul meci să îşi arate adevărata valoare. El nu a simţit jocul azi, poate trebuia să lovească mai cu forţă", a adăugat Pavel.

Căpitanul nejucător al României crede că România are o şansă în meciul de dublu, deoarece Berdych are şanse să nu evolueze în întâlnirea de sâmbătă. "În meciul de mâine sunt sigur că nu o să joace Berdych şi avem o şansă în plus mai ales că noi avem un jucător precum Horia Tecău. Bineînţeles, Cehia e mare favorită, dar noi ne vom agăţa de fiecare milimetru de teren. Am înceredere în băieţi şi tot ce vreau e ca ei să dea 100 la sută", a explicat Pavel.

18.15: Crivoi: "Mi-am dat seama că pot câştiga, dar astfel presiunea a fost mai mare"

Victor Crivoi, care a pierdut, vineri, partida a doua a întâlnirii de Cupa Davis cu Cehia, contând pentru rămânerea în Grupa Mondială, a declarat că în setul trei şi-a dat seama că poate câştiga întâlnirea cu Tomas Berdych, dar a precizat că presiunea a fost mai mare din acel moment.

"Îmi pare rău că s-a terminat aşa, am avut şansele mele în setul trei, dar până la urmă experienţa şi-a spus cuvântul. Crampe-crampe, dar a dat mingile unde trebuia. Mi-am dat seama că pot câştiga şi într-un fel presiunea a fost pe mine. E locul 9 în lume pe merit şi o diferenţă mare faţă de locurile 100. Îmi pare rău că am început puţin timorat meciul şi a trebuit să revin în joc la fiecare set. Dacă luam setul trei şi începeam cu un break setul patru nu cred că risca o accidentare care să îl ţină pe tuşă câteva luni", a spus Crivoi.

17.45: Declaraţii de la Tomas Berdych

"Mă aşteptam să fie greu, nu mai există meciuri uşoare. Toată lumea are un nivel ridicat de joc. Sunt fericit pentru această victorie. La început părea simplu după un dublu 6-3, dar în setul al treilea m-am confruntat cu nişte probleme pe care nu le-am mai avut până acum. E un avertisment pentru mine şi mă bucur că meciul s-a terminat în trei seturi. A fost o crampă la picior şi trebuie să-mi dau seama ce a fost în neregulă de a apărut această problemă. Nu ştiu ce s-ar fi întâmplat dacă nu câştigam în trei seturi, dar sigur aş fi rămas pe teren până când n-aş mai fi putut fizic. Totuşi Victor ar fi încercat să prtofite de această problema mea şi era o şansă mare pentru el", a explicat tenismanul ceh.

Radek Stepanek (numărul 25 ATP) a declarat, vineri, după victoria în faţa lui Adrian Ungur, din primul meci al întâlnirii România-Cehia, din Cupa Davis, că a fost surprins în primele game-uri de evoluţia românului, dar că apoi a citat jocul acestuia şi a reuşit să controleze partida.

"Am fost suprins în primele game-uri ale meciului, adversarul meu lovea mingea foarte repede, dar i-am citit jocul şi am început să controlez meciul. L-am pus sub presiune permanent şi nu l-am mai lăsat să aibă spaţii. Există întotdeauna presiune la un meci de Cupa Davis, dar tocmai de acea sunt frumoase aceste meciuri", a spus Stepanek în conferinţa de presă de după meci.

Aşadar şanse minime pentru România pentru a se menţine în grupa de elită a Cupei Davis.

Victor Crivoi - Tomas Berdych 3-6, 3-6, 6-7/GALERIE FOTO

Cupa Davis 2

Partida, care s-a desfăşurat la Centrul Naţional de Tenis, a durat două ore şi 22 de minute.

În primul set, Berdych a făcut break din primul game, la fel în al doilea set, când Crivoi şi-a pierdut serviciul încă din debut. În setul secund, Crivoi a reuşit şi el un break, la scorul de 3-2, dar imediat a cedat din nou serviciul.

Setul al treilea a început din nou cu un break al lui Berdych, Crivoi reuşind să revină cu un break la 1-3. Spre sfârşitul setului al treilea, Berdych a început să acuze probleme medicale, el cerând ajutor căpitanului nejucător Jaroslav Navratil, care i-a făcut un masaj.

La scorul de 5-6, Crivoi a reuşit să salveze trei mingi de meci şi alte două în tie-break, însă Berdych s-a impus cu scorul de 7-4.

13.50: Declaraţii după meciul Ungur-Stepanek

"Am fost suprins în primele game-uri ale meciului, adversarul meu lovea mingea foarte repede, dar i-am citit jocul şi am început să controlez meciul. L-am pus sub presiune permanent şi nu l-am mai lăsat să aibă spaţii. Există întotdeauna presiune la un meci de Cupa Davis, dar tocmai de acea sunt frumoase aceste meciuri" - Radek Stepanek

Vedeţi mai jos o galerie foto cu prima zi a duelului cu Cehia:

Galerie foto Cupa Davis

"Valoarea şi-a spus cuvântul. Am jucat cu numărul 25 mondial şi asta e diferenţa. Nu am ştiut să fructific mingile de break pe care le-am avut în primul set, dar la cum am jucat pe urmă, probabil că jucam şi mai rău dacă mai erau două seturi. Sunt supărat acum după meci, dar o să-mi treacă. Poate că primul set era mai strâns dacă aveam mingile alea, dar nu cred că se schimba ceva până la urmă dacă făceam în continuare atât de multe cadouri. Era normal să se termine aşa la câte greşeli neforţate am făcut. Andrei încerca să mă încurajeze şi să lupt pentru fiecare minge. Stepanek cred că a observat că greşesc multe mingi şi nu a făcut decât să aştepte să greşesc eu. A fost puţină lume pe teren, îi auzeam mai tare pe cehi cu tobele lor, dar probabil oamenii sunt şi la serviciu azi, poate vor veni mai mulţi la celelalte meciuri" - Adrian Ungur

13.10:  "Sunt nervos şi dezamăgit. Este greu să jucăm fără Victor Hănescu, dar asta e, trebuie să ne descurcăm şi fără el" - a spus Adrian Ungur imediat după meci la TVR 2.

Adrian Ungur - Radek Stepanek 3-6, 2-6, 0-6

În primul set, Adrian Ungur a ratat trei mingi de break la scorul de 2-2, iar în game-ul următor Stepanek a fructificat prima minge de break la 3-2, după care Ungur a ratat alte trei mingi de break la 4-2 pentru Stepanek. Primul set a durat 44 de minute.

Al doilea set a început cu un break al lui Stepanek, care, după ce şi-a apărat serviciul, a făcut din nou break. La mingea de set pentru Stepanek, arbitrul de linie a strigat aut, însă Stepanek a recunoscut că mingea a fost în teren. Punctul s-a repetat, dar tot Stepanek a câştigat setul după 32 de minute.

În setul al treilea, care a durat tot 32 de minute, Adrian Ungur a părut vizibil nervos, Stepanek reuşind să câştige meciul fără probleme. Nervozitatea lui Ungur s-a văzut şi la un serviciu al lui Stepanek, care a lovit fileul, aceasta fiind trimisă de Ungur peste tribune.

Declaraţii înainte de meci:

"Sper să începem cu dreptul vineri, cu o victorie a lui Adi împotriva lui Stepanek. Pentru că zgura e suprafaţa care îi place cel mai puţin lui Stepanek. Mă bucur că Adi intră primul vineri" - Andrei Pavel, căpitan nejucător, România

"Suntem conştienţi că plecăm cu şansa a doua, dar avem două atuuri, jucăm acasă şi jucăm pe zgură. Zgura nu este suprafaţa lor favorită şi sper ca acest lucru să îi încurce cât mai mult. Nu ştiu dacă meciurile din acest an cu Djokovici şi Ferrer mi-au dat încredere, pentru că am mâncat bătaie. Când pierzi nu prea ai încredere, dar e o altă experienţă. Am văzut cum joacă jucătorii de top şi acum sper să fiu pregătit, să nu mă ia prin surprindere nici Berdych şi nici Stepanek. Zgura ar trebui să fie un dezavantaj pentru cei care joacă servici-vole, cum e Stepanek. Depinde însă şi de condiţiile meteo, pentru că dacă o să fie cald atunci terenul o să fie mai rapid. Iar asta o să-l avantajeze pe el" - Adrian Ungur

Mai citeşte şi: România joacă în "Misiune Imposibilă" contra Cehiei

"Nu este nicio supriză tragerea la sorţi, ştiam cine va juca la simplu pentru ei. Ei au opţiunea să decidă vineri seară dacă vor juca cu Berdych sau cu Stepanek la dublu. Ei şi-ar dori lucrul acesta, dar în funcţie de rezultatele de vineri vor lua o decizie" - Horia Tecău

"Sunt pregătit să îmi ajut echipa să câştige trei puncte în meciul cu România. Din punct de vedere medical sunt sută la sută apt de joc" - Radek Stepanek

Istoricul întâlnirilor:

România a dat piept ultima oară cu Cehia în 2001, în primul tur al Grupei Mondiale. Cehii au câştigat atunci pe teren propriu, la Prostejov cu 3-2. Andrei Voinea a câştigat atunci primul meci cu Bohdan Ulihrach în timp ce Pavel a cedat cu Jiri Novak. Cehii s-au impus la dublu, unde Hanescu a jucat alături de Trifu, iar în ultima zi cehii şi-au asigurat victoria după ce Ulihrach l-a învins pe Trifu. Voinea a câştigat ultimul meci, care însă nu mai conta.

Palmaresul este favorabil cehilor, care ne-au mai învins de alte două ori, în timp ce tricolorii au câştigat o singură dată, în 1977, la Bucureşti, pe zgură în primul tur al Zonei A Europene. Ilie Năstase a adus atunci două puncte României, trecând de Jiri Hrebec şi Jan Kodes, şi a contribuit, alături de Ion Ţiriac, la succesul înregistrat la dublu. Dumitru Hărădău a pierdut în prima zi la simplu în faţa lui Jan Kodes, iar ultimul meci nu s-a mai disputat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite