Svetlana Kuzneţova a distrus petrecerea Safinei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătoarea rusă este noua „regină” a zgurii de la Paris, după ce a învins-o, în finală, pe compatrioata sa, Dinara Safina, cu 6-4, 6-2. Din numărul şapte mondial ea va ocupa de săptămâna aceasta poziţia a patra. Doar 75 de minute i-au trebuit Svetlanei să câştige trofeul de la Roland Garros, lăsând-o din nou pe numărul 1 mondial fără niciun titlu de Mare Şlem.

Parcursul Dinarei Safina din acest an i-a făcut pe ­mulţi să creadă că totul este aliniat perfect ca rusoaica să-şi valideze numărul 1 mondial pe care îl deţine şi să treacă în cont primul ei titlu de Grand Şlem, chiar pe zgura roşie de la Roland Garros.

Jocul Safinei a fost la înălţime până sâmbătă seara. A ajuns în finală pierzând un singur set în şase meciuri.
Sora lui Marat Safin a mai fost în finala de pe zgura pariziană în urmă cu un an, pierzând în faţa Anei Ivanovici. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la începutul acestui an, la Australian Open, când a fost învinsă în ultimul act de Serena Williams.

Însă, rusoaica a continuat să muncească din greu la jocul său, iar când a devenit numărul 1 mondial, la 20 aprilie 2009, a înţeles că este responsabilitatea ei de a ridica ştacheta şi de a da tot ce are mai bun pentru a-şi demonstra acestă valoare. Şi-a pus toate speranţele ca zgura de la Paris să-i împlinească visul.

Totul a mers conform planului până a întâlnit-o pe numărul 7 mondial, Svetlana Kuzneţova, în a treia finală rusească de Grand Şlem. Cu siguranţă, pierderea finalei de către Safina de săptămâna trecută a fost foarte demoralizatoare.

Lacrimile de la sfârşitul partidei au fost emoţionante şi sincere. A vrut să câştige acest turneu cu disperare şi credea că poate învinge pe oricine. Însă, compatrioata sa Svetlana Kuzneţova a fost mai bună, mai puternică, mai versată şi cu mai puţine emoţii şi greşeli. 6-4, 6-2 în doar o oră şi 15 minute.

“Am aşteptat acest moment de mult timp. Sinceră să fiu nu m-am aşteptat să câştig aici chiar în acest an, dar am jucat cel mai bun tenis al meu, am jucat din toata inima şi am avut parte de meciuri incredibile”, a declarat Svetlana Kuzneţova la festivitatea de premiere.

Născută din părinţi olimpici

Numărul 7 mondial, care va urca în această săptămână până pe locul 4 în ierarhie, Svetlana Kuzneţova se trage dintr-o familie de sportivi. Mama sa, Galina, este de şase ori campioană mondială la ciclism şi de 20 de ori deţinătoare a recordului lumii.

Tatăl ei, Alexander, a antrenat echipa naţională de ciclism, pe care a scos-o de cinci ori campioană olimpică. Nici fratele ei nu a stat departe de bicicletă, obţinând în 1996, la Olimpiada de la Atlanta, medalia de argint. Chiar dacă a cochetat puţin cu bicicleta, Svetlana a ales tenisul.

2.000 de puncte WTA a obţinut Kuzneţova la sfârşitul ediţiei de anul acesta a Roland Garros-ului. În plus contul ei s-a mai îmbogăţit cu peste un milion de euro.

Palmares Svetlana Kuzneţova

Simplu:

-Titluri WTA: 11
-Cea mai bună poziţie în clasamentul mondial: 2 (septembrie 2007)
-Australian Open: sferturi (2005, 2009)
-Roland Garros: câştigătoare (2009)
- Wimbledon: sferturi (2003, 2005, 2007)
- US Open: câştigătoare (2004)

Dublu:

-Titluri WTA: 14
- Cea mai bună poziţie în clasamentul mondial: 3 (iunie 2004)
- Australian Open: câştigătoare (2005)
-Roland Garros: finalistă (2004)
-Wimbledon: finalistă (2005)
-US Open: finalistă (2003, 2004)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite