Kim Clijsters, victorie incredibilă la Cincinnati

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu exact un an, la Cincinnati, Kim Clijsters îşi făcea o reintrare spectaculoasă în circuitul mondial. Anul acesta, tot la Cincinnati, belgianca a obţinut una dintre cele mai spectaculoase victorii ale carierei, învingând-o în finală, cu scorul de 2-6, 7-6 (4), 6-2, pe rusoaica Maria Şarapova. Clijsters (27 ani), fost lider mondial, a revenit în joc de la scorul de 2-6, 3-5, după ce Şarapova a avut trei mingi de meci!

Norocul a fost de partea celei puternice în finala de duminică seara, din SUA. Finala turneului de la Cincinnati a fost dominată de la început de rusoaică. Şarapova se simţea pe teren precum la prezentările de modă, toate îi mergeau perfect. Loviturile câştigătoare curgeau, iar punctele se adunau pe tabelă în dreptul ei.

Numai că, în momentul în care mai avea nevoie de doar o minge pentru a-şi adjudeca trofeul şi cecul de 350.000 de dolari, soarta a vrut altceva. Ploaia, care ameninţa de mai mult timp arena, s-a pornit, iar meciul a fost întrerupt.
După ce lucrurile au revenit la normal, pe teren au ieşit două jucătoare complet schimbate. Clijsters a uitat parcă de cele trei înfrângeri la zero suferite în faţa rusoaicei în ultimele confruntări directe şi a început să-şi „toace" mărunt adversara. Iar rezultatele s-au văzut, reuşind să cucerească trofeul. S-a impus cu 2-6, 7-6 (4), 6-2, cucerind al treilea titlu în acest an - un record al actualului sezon în circuitul feminin - după cele de la Brisbane şi Miami.

„Am fost atât de aproape de înfrângere când norul de ploaie a acoperit arena şi m-a salvat", a recunoscut, după meci, Clijsters, care a câştigat toate cele patru finale disputate după revenirea în circuit.

Pentru belgiancă, ajunsă la al 38-lea trofeu din carieră, marele examen vine însă peste două săptămâni, când începe US Open, acolo unde trebuie să-şi apere titlul.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite