Tenismenii au strâns fonduri în favoarea victimelor din Japonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătoare şi jucători de tenis au participat, vineri, la Miami, la o strângere de fonduri pentru victimele seismului din Japonia, urcând în tribune înaintea unui meci pentru a solicita donaţii de la spectatori.

Aproximativ 40 de jucători, între care suedezul Robin Soderling, numărul 4 mondial şi Kim Clijsters, numărul 2 mondial, au apărut pe teren îmbrăcaţi în tricouri roşii cu drapelul Japioniei, înainte de meciul dintre Novak Djokovici şi Denis Istomin.

După o "fotografie de familie" în jurul jucătorilor japonezi Kei Nishikori, Kimiko Date-Krumm şi Ayumi Morita, ei au urcat în tribune având câte o minge uriaşă de tenis în care spectatorii puteau pune bani.

Suma strânsă, circa 300.000 de dolari şi cu donaţii prin telefon, va fi trimisă la Crucea Roşie pentru finanţarea operaţiunilor din Japonia.

Japonia a fost afectată la 11 martie de un seism cu magnitudinea de 9 grade şi un tsunami, care s-au soldat cu peste 27.000 de morţi şi persoane dispărute.

Jucătorii din circuitul ATP au participat, miercuri, la un meci caritabil în acelaşi scop, strângând peste 100.000 de dolari

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite