„Joc cel mai bun tenis din carieră!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

G Sorana Cârstea se declară foarte mulţumită de modul în care decurg pregătirile pentru Roland Garros. După un start slab, Sorana e iar pe val. Finalistă, recent, în proba de dublu la Barcelona, jucătoarea promite multe surprize plăcute în viitorul apropiat.

Adevărul Sporturi: Speri ca finala de dublu de la Barcelona să fie un nou început pentru tine în acest an?

Sorana Cârstea: Da, am început să îmi revin. Cred că problemele pe care le-am avut în startul sezonului au fost doar unele de ordin mental, pentru că mi-a lipsit încrederea în mine. Acum joc însă cel mai bun tenis din carieră! Sunt sigură de asta!

Totul e ok din punct de vedere fizic?

Da, mă simt foarte bine. Am avut doar nişte dureri uşoare la adductorul piciorului stâng la turneul de la Marbella, dar sunt chestii normale când ai un calendar încărcat.

Care este programul tău până la Roland Garros?

În această săptămână voi juca la Fes, în Maroc, unde sper să reeditez performanţa de anul trecut, când am câştigat la dublu. Urmează apoi să particip la Estoril şi la Madrid, după care revin în ţară o săptămână să îmi reîncarc bateriile pentru Roland Garros.

Vei încerca să te bazezi mai mult pe proba de dublu la turneele de Grand Şlem?

Nu, îmi place să joc la dublu mai mult pentru distracţie şi pentru că astfel pot să îmi pregătesc mai bine jocul la fileu. Proba de simplu rămâne pe primul plan.

Vrei să îţi găseşti o parteneră stabilă la dublu?

Nu ştiu dacă îmi doresc acest lucru, pentru că îmi place diversitatea. Voi face pereche la următoarele turnee cu Maria Kirilenko, dar nu am stabilit încă ceva concret şi pentru Roland Garros.

Crezi că Dinara Safina merită să fie numărul unu mondial?

În opinia mea, Serena Williams este cea mai bună din lume, dar Dinara merită să fie pe prima poziţie deorece a muncit foarte mult în ultima perioadă şi este mai constantă.

Eu sunt prietenă foarte bună cu ea şi mă bucur pentru succesul ei. Este una din cele mai de treabă jucătoare din circuit şi nu pot decât să îi urez multă baftă în continuare.

Va avea un program foarte încărcat în iunie

image


Elevă în clasa a XII-a la Liceul Constantin Brâncoveanu din Târgovişte, Sorana Cârstea va susţine examenul de Bacalaureat la începutul lunii iunie. Dacă Sorana va reuşi să se califice în optimile turneului de la Roland Garros, programat în acea perioadă, ea va fi pusă într-o situaţie ciudată: să aleagă între a continua turneul sau a se întoarce în ţară pentru a se prezenta la examene. “O să dau BAC-ul cu olimpicii.

Dacă ajung departe la Roland Garros, probabil va trebui să îmi amân însă examenele. Glumind puţin, poate o să fac naveta între Paris şi Târgovişte. Mai schimb două-trei mingi, mai scriu ceva…”, spune zâmbind cea mai valoroasă jucătoare din România.

Cazul Soranei nu este unic. În 2007, Raluca Olaru a renunţat să participe la Wimbledon pentru a susţine examenul de Bacalaureat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite