Jo-Wilfried Tsonga, cotat cu şansa au doua în finala Mastersului de la Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jo-Wilfried Tsonga (Reuters)
Jo-Wilfried Tsonga (Reuters)

Jo-Wilfried Tsonga va avea ocazia să se impună pentru a doua oară în capitala țării sale în trei ani, dacă îl va depăși în ultimul act pe Roger Federer, care se va afla la a 99-a finală a carierei.

Tsonga, care a trecut de David Nalbandian în 2008, a dispus de John Isner, în trei seturi, 3-6, 7-6(1), 7-6(3), după aproape trei ore de joc. Chiar dacă va avea avantajul publicului francezul porneşte cu şansa a doua în acest meci.

Isner nu a pierdut decât cinci puncte pe propriul serviciu în primul set, care s-a întins pe durata a 39 de minute, acumulând trei ași și transformând o minge de break din cele patru avute. Actul secund a fost unul mult mai echilibrat, Tsonga ratând trei ocazii de a se impune contra serviciului, față de cele două ale americanului în vârstă de 26 de ani și cei doi au mers în tie-break. Acolo, la 1-1, Jo și-a însușit șase puncte consecutive și a egalat situația pe tabelă. În decisiv, Tsonga a pus și mai multă presiune pe un Isner care începuse să obosească și l-a forțat pe acesta să salveze trei mingi consecutive de break la 4-4. Totuși, maratonistul de la Wimbledon a fost foarte aproape de finală, irosind trei șanse de meci la 6-5. S-a ajuns din nou în prelungiri, unde Tsonga și-a crescut nivelul și a câștigat cinci din primele șapte puncte și a obținut cea de-a 52-a victorie a anului, din cele 73 de partide.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite