TENIS: Tatăl Jelenei Dokici a fost condamnat la 15 luni de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Damir Dokic, tatăl tenismenei Jelena Dokici, a fost condamnat, joi, la 15 luni de închisoare, pentru ameninţările cu moartea pe care acesta le-a făcut la adresa ambasadoarei Australiei la Belgrad, informează Reuters.

"Sentinţa este deplasată şi vom face un apel împotriva deciziei. Sperăm că tribunalul o va anula", a spus Bosiljka Djukic, avocatul lui Damir Jokici.

Părintele jucătoarei de tenis de origine sârbă a fost arestat în prima decadă a luni mai, după ce presa locală a scris despre faptul că acesta ar vrea să-i atace pe ambasadoarea Australiei şi pe soţul acesteia cu o armă de foc. Ulterior, poliţia s-a autosesizat şi a efectuat o percheziţie la casa lui Dokici, unde a găsit arme de foc deţinute legal, dar şi ilegal.   

Ameninţările lui Damir Dokici au survenit la scurt timp după ce o publicaţie din Australia a citat-o pe fiica sa, Jelena, povestind despre viaţa grea pe care a avut-o alături de tatăl său.

Jelena Dokici era în anul 1999 pe primele pagini ale publicaţiilor după victoria în faţa liderului mondial de atunci, Martina Hingis, în runda inaugurală a turneului de Grand Slam de la Wimbledon. Atunci, Dokici a ajuns până în sferturi, iar în 2000 s-a calificat în semifinale.

Povestea tenismenei care s-a născut la Osijek nu a continuat însă la fel de frumos. Tatăl Jelenei, şi totodată antrenorul ei, s-a dovedit a fi cel care avea să-i pună cariera în pericol. Din cauza comportamentului coleric şi a ieşirilor sale violente, sportiva a fost nevoită să ia o pauză şi să îşi rezolve problemele familiale. Din 2006, tenismena a început să cadă în clasamentul WTA, după ce la 19 august 2002 ocupase locul 4.

În 2007, tenismena a disputat un singur meci, iar în 2008, din 45 de meciuri jucate, a câştigat 35 şi a ajuns pe locul 177 WTA. În 2009, Dokici a jucat la Australian Open, unde a ajuns până sferturi, iar în luna mai a fost la Bucureşti, unde a participat la turneul GDF Open Suez.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite