Israelul face istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Israelul face istorie
Israelul face istorie

Perechea Jonathan Erlich-Andy Ram a câştigat punctul decisiv în faţa dublului Igor Kuniţin-Marat Safin. Echipa Israelului s-a calificat în semifinalele Cupei Davis pentru prima dată în istorie, obţinând victoria în primele două zile de concurs în faţa Rusiei.

Ruşii, lideri modiali pe echipe, nu sunt invincibili. Dovada stă în înfrângerea suferită în deplasare, la sfârşitul săptămânii trecute, în faţa unei echipe mult mai slab cotate, Israelul.

Cu o sălă arhipline cu peste 11.000 de spectatori, care i-au susţinut frenetic, israielienii au produs mare surpriză a sferturilor de finală a Cupei Davis din acest an. Astfel, ei au câştigat, vineri, primele două meciuri de simplu ale întâlnirii, Harel Levy învingându-l pe Igor Andreev, cu scorul de 6-4, 6-2, 4-6, 6-2, iar Dudi Sela impunându-se în faţa lui Mihail Iujnâi, scor 3-6, 6-1, 6-0, 7-5. Sâmbătă, perechea Jonathan Erlich/Andy Ram a adus Israelului punctul decisiv pentru victorie, câştigând, cu scorul de 6-3, 6-4, 6-7 (3/7), 4-6, 6-4, partida cu Igor Kuniţin şi Marat Safin, care a durat trei ore şi 51 de minute.

„Aveţi un dublu excelent. Iată cum acest sport continuă să funcţioneze. Am avut câteva pierderi la echipă. Aceasta este viaţa, acesta este sportul”, a filozofat jucătorul rus, Marat Safin, care declara înaintea partidei, că Israelul a avut noroc în întâlnirea din optimi, cu Suedia, deoarece numărul 1 al scandinavilor nu a jucat împotriva lor.

Lacrimi de fericire

„Nu pot descrie cum mă simt. Sunt atât de mândru astăzi că sunt din Israel, că fac parte din această echipă grozavă, că sunt în aceste clipe aici, la Cupa Davis”, a declarat la sfârşitul meciului căpitanul evreilor, Eyal Ran, care speră ca în runda următoare să întâlnească Germania, şi nu Spania. „Vrem să jucăm cu nemţii pentru că astfel vom juca acasă. Şi după cum aţi văzut totul este posibil când joci în faţa propriilor suporteri. Practic te împing de la spate cu energia lor”, a adăugat Ran.

Cunoscuţi în Israel ca şi „AndiYoni”, dublul care a adus punctul decisiv nu şi-au putut găsi cuvintele pentru a descrie bucuria imensă pe care o trăiesc. Cel mai vorbăreţ  jucător din Israel, Andy Ram, şi-a exprimat satisfacţia prin lacrimi. „Pentru prima dată nu am nimic de spus.

De obicei nu mă opresc din vorbit, dar acum doar lacrimile exprimă bucuria pe care o simt. Am plâns ca un copil”, a declarat jucătorul de dublu, care de obicei joacă acestă probă cu belorusul Max Mirnîi.
„Mă bucur că am jucat împreună cu Yoni şi că a putut reveni, după accidentare, la asemenea nivel. Sincer, eu nu am jucat prea bine, însă colegul meu a fost excelent”, a adăugat Andy.

„Mă simt extraordinar. Cred că este cea mai mare realizare din toată cariera mea, după ce echipa a câştigat şi în Suedia”, a completat celălalt „dublu”, Jonathan Erlich.

Israelul va juca în semifinale câştigătoarea partidei dintre Spania, deţinătoarea Salatierei de Argint, şi Germania, întâlnire care s-a desfăşurat după închiderea ediţiei. Următoarea rundă a Cupei Davis va avea loc în perioada 18-20 septembrie.
Echipa Israelului a mai ajuns în sferturile de finală ale competiţiei mondiale pe echipe în 1987, dar atunci a fost învinsă de India şi nu a acces în semifinale.

Rezultatele sferturilor de finală după primele două zile de concurs

Croaţia - Statele Unite 2-1

Ivo Karlovici – James Balke 6-7 (5), 4-6,  6-3, 7-6(3), 7-5 
Marin Cilici – Mardy Fish 4-6, 6-3, 6-7 (3), 6-1, 8-6 
Lovro Zovko / Roko Karanusici -  Bob Bryan / Mike Bryan 3-6, 1-6, 3-6   

Spania – Germania 2-1

Fernando Verdasco – Andreas Beck 6-0, 3-6, 6-7 (4), 6-2, 6-1 
Tommy Robredo - Philipp Kohlschreiber 3-6, 4-6, 4-6   
Feliciano Lopez / Fernando Verdasco - Nicolas Kiefer/ Mischa Zverev 6-3, 7-6 (1), 6-7 (6), 6-3 

Cehia – Argentina 2-1

Tomas Berdych – Juan Monaco 6-4, 2-6, 2-6, 6-3, 6-2 
Ivo Minar -  Juan Martin el Potro 1-6, 3-6, 3-6   
Radek Stepanek/ Tomas Berdych - Leo-nardo Mayer/ Jose Acasuso 6-1, 6-4, 6-3  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite