Ion Ţiriac: „Nu sunt Dumnezeul tenisului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul tenisman Ion Ţiriac, organizatorul turneului ATP Masters 1000 de la Madrid, a declarat, într-un interviu acordat cotidianului francez „Le Figaro”, că nu intenţionează să facă din această competiţie una de Grand Slam, dar ar vrea ca participanţii să fie cei mai buni 32 de jucători din lume.

„Ador turneul de la Roland-Garros. Consider că este cel mai bun Grand Slam. Şi nu am nicio intenţie să fac din turneul de la Madrid unul de Grand Slam. Competiţiile majore sunt frumoase, dar se bazează pe cantitate, nu pe calitate.

Eu prefer calitatea şi să îi fac să joace pe cei mai buni dintre cei buni. Din nefericire, nu sunt Dumnezeul tenisului, dar i-aş vrea pe cei mai buni 32 de jucători. Meciurile din cadrul turneului de la Madrid vor fi de nivel foarte înalt, pentru că se vor confrunta între ei cei mai buni jucători din lume”, a spus Ţiriac.

Turneul Masters de la Madrid, ce oferă premii totale în valoare de 3.7 milioane de euro, va avea loc în perioada 10-18 mai şi va fi precedat de un concert Lenny Kravitz. Ţiriac a investit o mulţime de bani în această competiţie.

Îi laudă pe Nadal şi pe Federer

În altă ordine de idei, fostul sportiv consideră că Roger Federer este cel mai mare jucător de tenis din toate timpurile.„Este dificil să îl comparăm cu Laver sau chiar cu Sampras. Federer este un tip care a inventat multe lucruri din alfabetul şi lexicul tenisului. Nadal, la rândul său, a inventat o altă viteză de joc.

Este aproape inexplicabilă capacitatea pe care o are să lovească mingile venite atât de jos spre el cu o atât de mare forţă. Rafa Nadal este un mare campion şi, dacă îl ţin forţele, el mai poate progresa”, a spus Ion Ţiriac.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite