În infernul din Argentina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România va juca în Grupa Mondială din Cupa Davis împotriva echipei lui David Nalbandian pe o arenă de 15.000 de locuri. Întâlnirea din cadrul primului tur al Grupei Mondiale cu seminfinalista de anul acesta va avea loc în perioada 4-6 martie 2011, la Buenos Aires.

România a scăpat de Serbia lui Dkojovici, de Spania lui Nadal sau de Statele Unite ale fraţilor Bryan, dar a dat peste Argentina lui Nalbandian.

Echipa antrenată de Andrei Pavel poate spune însă că a avut noroc la tragerea la sorţi de ieri, de la Bruxelles, pentru că echipa sud-americană era cotată drept cel mai slab cap de serie. Pe de altă parte, dezavantajul e că vom juca meciul în deplasare, iar la Buenos Aires fanii fac un adevărat infern.

Mai mult ca sigur, partida se va disputa pe Arena Parque Roca, cu o capacitate de 15.000 de locuri şi cu acoperiş retractabil, unde tribunele au fost mereu arhipline şi gălăgioase.

„O să avem o misiune foarte grea. Cu atât mai mult o să fie greu pentru că jucăm la ei acasă. O să fie un adevărat infern, cei de acolo trăiesc tenisul ca şi fotbalul, e o adevărată religie. Sperăm într-o minune şi că jucătorii noştri să fie sănătoşi", ne-a spus Andrei Pavel.

„Doar n-or veni cu Dracula"

Cu două finale disputate în ultimii patru ani, argentinienii deja se gândesc la turul doi a Grupei Mondiale din sezonul viitor, considerând partida cu România una facilă. Victor Hănescu şi Hora Tecău sunt consideraţi starurile românilor în timp ce Adrian Ungur şi Victor Crivoi sunt catalogaţi drept actori în roluri secundare.

„Doar n-or veni cu Dracula aici, astfel că le vom putea sări noi la gât", scrie publicaţia argentiniană „Ole". Sud-americanii speră să-şi rezolve până atunci problemele interne, dintre David Nalbandian şi căpitanul echipei Tito Vasquez, care au apărut după înfrângerea din semifinale, când au pierdut cu 5-0 în faţa Franţei. 

Două finale în ultimii patru ani

Stadionul Parque Roca are o capacitate de 15.000 de locuri, iar fanii creează o atmosferă ca la meciurile de fotbal. Construcţia, care a costat aproape 4 milioane de dolari, are acoperiş retractabil.

Zgura este suprafaţa preferată a argentinienilor.

Del Potro va reveni după o accidentare săptămâna viitoare, la Bankok.

Argentina ocupă locul 3 în clasamentul mondial, în timp ce România este pe poziţia 17.

Argentina a ajuns anul acesta în semifinale, fiind invinsă de Franţa, cu 5-0.

Argentina a pierdut două finale în ultimii patru ani: cu Rusia în deplasare, în 2006 (2-3) şi cu Spania, acasă, în 2008 (1-3).

Singura dată când România şi Argentina s-au întâlnit a fost în 1981, la Timişoara, sud-americanii impunându-se cu 3-2.

Primul tur al Grupei Mondiale

Argentina - România
Serbia - India
Rusia - Suedia
Cehia - Kazahstan
Chile  - Statele Unite
Belgia - Spania
Germania - Croaţia
Austria -  Franţa

* Meciurile se vor disputa în perioada 4-6 martie 2011, pe terenul primelor formaţii. Învinsele vor juca  apoi un baraj pentru Grupa Mondială

Echipele în clasamentul ATP

România

Victor Hănescu  52 ATP
Adrian Ungur  142 ATP
Victor Crivoi  184 ATP
Horia Tecău  18 ATP dublu

Argentina

David Nalbandian  29 ATP
Juan Monaco 33 ATP
Martin Del Potro 35 ATP
Horacio Zeballos  35 ATP dublu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite