ITF a modificat regulamentul de desfăşurare a întâlnirilor din Cupa Davis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a anunţat, miercuri, câteva modificări ale regulmentului de desfăşurare a întâlnirilor din Cupa Davis, care vor intra în vigoare începând cu partidele de la acest sfârşit de săptămână, informează www.daviscup.org

Astfel, dacă într-o întâlnire o echipă conduce cu scorul de 3-1, învingătoarea fiind stabilită duminică, şi al patrulea meci a fost decis în cel puţin patru seturi, ultima partidă nu se va mai disputa, cu excepţia cazurilor în care stafurile celor două team-uri decid să o joace. La acelaşi scor, dacă al patrulea meci s-a decis după trei seturi, atunci se joacă şi ultima partidă.

Însă, dacă după două zile o echipă conduce cu scorul de 3-0, meciurile 4 şi 5 se vor desfăşura. Toate partidele care nu mai contează în stabilirea câştigătoarei întâlnirii se vor desfăşura după sistemul cel mai bun din trei seturi.

Vicepreşedintele ITF, Juan Margets, a explicat că această modificare de regulament a fost operată la solicitarea jucătorilor şi federaţiilor naţionale. "Această hotărâre se înscrie în eforturile ITF de a face Cupa Davis mai accesibilă jucătorilor, păstrând totodată interesul spectatorilor pentru meciurile din ziua de duminică. Modificarea regulamentului s-a făcut la solicitarea tenismenilor, căpitanilor echipelor şi asociaţiilor naţionale", a declarat Margets, care îndeplineşte şi funcţia de preşedinte al Comitetului Cupei Davis.

În acest week-end se dispută în lume 33 de întâlniri în cadrul Cupei Davis. România evoluează în Argentina, cu ţara gazdă, în turul întâi al Grupei Mondiale.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite