Horia Tecău, tenismen: „Aş vrea să joc alături de un român!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proaspăt finalist la Wimbledon alături de suedezul Robert Lindstedt, Horia Tecău  (26 de ani) visează la ziua când va avea din nou ca partener un compatriot. Fost campion la juniori împreună cu Florin Mergea, Tecău regretă faptul că nu mai există jucători de dublu de valoare în România.

„Adevărul": Ce sentimente te încearcă după finala pierdută la Wimbledon?

Horia Tecău: Sunt extrem de fericit şi mă simt de parcă aş fi câştigat trofeul pentru că o finală de Mare Şlem este totuşi ceva care te onorează. Nu am niciun regret, pur şi simplu am pierdut în faţa unor jucători mai buni.

Unde crezi că s-a pierdut meciul şi ce puteaţi face mai mult?

Am greşit în game-urile de debut în primele două seturi şi e greu să surmontezi un break în faţa fraţilor Bryan mai ales în contextul în care şi Mike,  teoretic veriga mai slabă, prinde o zi foarte bună la serviciu. Diferenţa s-a făcut la capitolul experienţă pentru că ambii au în spate un deceniu de când joacă finale de Mare Şlem.

Când de importante sunt punctele obţinute în perspectiva Turneului Campionilor?

Am pornit de la început cu gândul că trebuie să ne apărăm punctele cucerite anul trecut. Era o miză mare pusă în joc deoarece un eventual parcurs slab ne-ar fi coborât vreo 10-15 poziţii în clasament. Se pare că această presiune ne-a motivat suplimentar. Legat de Turneul Campionilor, e mult prea devreme să abordăm partidele cu mintea la asta.

Ce urmează pentru tine şi pentru Robert?

Ne vom pregăti separat o săptămână, fiecare la el acasă, apoi mergem la Bastad, unde trebuie să ne apărăm titlul chiar în faţa fanilor lui Robert. După aceea, plecăm amândoi la Washington unde ne vom pregăti fizic o perioadă şi ne vom reacomoda cu suprafaţa rapidă în vederea sezonului pe ciment.

Când vei avea şi tu un partener de dublu din România?

Atunci când va exista unul!...Din păcate, la noi nu prea se pune preţ pe proba de dublu din motive care îmi scapă. Ca să faci performanţă la nivel înalt, trebuie să munceşti mult şi să faci pregătire specifică. Sper ca prin rezultatele mele să schimb puţin mentalitatea în România şi, în anii următori, să apară jucători valoroşi de dublu, cu care să pot face pereche.

Tu ai renunţat definiti la turneele de simplu?

Nu mai am clasament la simplu şi ar trebuie să o iau de la zero cu turnee futures, ceea ce nu îmi surâde. Acum am luat-o pe un drum, îmi merge bine şi nu văd de ce aş schimba asta. Am încă foarte multe obiective de îndeplinit la dublu, sunt tânăr şi cu foame de rezultate.

"În finală la Wimbledon diferenţa s-a făcut la capitolul experienţă pentru că cei doi fraţi Bryan au în spate un deceniu de când joacă finale de Mare Şlem.''
Horia Tecău tenismen

Au urcat pe locul 5 în lume, la dublu!

Graţie celor 1.200 de puncte ATP obţinute prin prezenţa în finala de la Wimbledon, Horia Tecău şi suedezul Robert Lindstedt vor urca în această săptămână de pe locul 8 până pe poziţia a cincea în ierarhia celor mai bune perechi din acest sezon. Primele opt cupluri din clasament obţin calificarea la Turneul Campionilor, programat în noiembrie la Londra. Individual, Horia Tecău nu va reuşi să acceadă printre primii zece jucători din lume la dublu. Acest lucru s-ar fi întâmplat doar în cazul unei victorii în finală.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite