Horia Tecău, spre US Open, via Cincinnati

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tecău şi Lindstedt au primit un cec în valoare  de 165.860 de euro pentru acest succes
Tecău şi Lindstedt au primit un cec în valoare de 165.860 de euro pentru acest succes

Horia şi partenerul său, Robert Lindstedt, au avut parte de cea mai bună săptămână de la începutul colaborării lor, în primăvara anului 2010!

La Mastersul de la Cincinnati ei au obţinut, în semifinale, prima victorie în faţa celebrilor fraţi Bryan, pentru ca apoi, în meciul decisiv pentru titlu, să dispună cu un scor simetric, 6-4, 6-4, de indienii Bhupathi şi Bopanna. A fost primul titlu Masters - a doua clasă valorică a turneelor masculine, după cele 4 Grand Slam-uri - pentru perechea româno-suedeză.

S-au calificat deja la Turneul Campionilor

Odată cu trofeul, Tecău şi Lindstedt au primit şi 1.000 de puncte ATP, care le-au asigurat, amândurora, un salt de câte trei locuri în clasamentul mondial, dar şi calificarea la Turneul Campionilor care va avea loc în noiembrie, la Londra. Ei sunt a treia pereche calificată deja, după liderii mondiali, Mirnii/ Nes­tor şi campionii olimpici, fraţii Bryan.

Vara anului 2012 a fost, cu siguranţă, cea mai bună din întreaga carieră a perechii Tecău/Lindstedt. Cei doi au jucat finalele ultimelor 4 din cele 5 turnee ATP disputate. Cronologic, au câştigat titlul în Olanda, la s'Hertogenbosch, au jucat a treia finală consecutivă la Wimbledon, apoi au cucerit titlul la Bastad, în Suedia, au jucat semifinala Mastersului de la Toronto şi, acum, au câştigat trofeul la Cincinnati. O vară de vis, cu doar două înfrângeri şi 19 meciuri câştigate! Pentru Horia, acesta este al patrulea titlu ATP din 2012 şi al 13-lea al carierei. De asemenea, el a mai disputat de-a lungul carierei alte 11 finale ATP.

Vor fi favoriţi 3 la US Open

Clasaţi pe locul 5, respectiv 6 în lume, Robert Lindstedt şi Horia Tecău vor fi cap de serie numărul 3 la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al sezonului, care va începe luni la New York. Aceasta e cea mai bună clasificare a unui român pe lista favoriţilor unui turneu de Grand Slam de la Ilie Năstase încoace.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite