Horia Tecău: "Mai am zece turnee de jucat aici şi sper să câştig într-un final"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tecău & Lindstedt * Foto: Petrică Tănase
Tecău & Lindstedt * Foto: Petrică Tănase

Horia Tecău a declarat, vineri, după înfrângerea suferită în proba de dublu, în faza sferturilor de finală ale turneului BRD Năstase-Ţiriac Trophy, că mai are de jucat încă vreo zece ani tenis și speră ca într-un final să se poată impune la competiția bucureșteană.

"Sunt puţin trist că am pierdut doar în sferturi aici, îmi doream să câştig acest turneu. Tot timpul mi-am dorit să joc bine acasă şi să câştig acest turneu, dar asta este, nu s-a putut de data asta, mă voi întoarce anul viitor şi voi încerca. Am 26 de ani, cred că mai am de jucat încă vreo zece ani şi sper ca într-un final să ajung să câştig şi eu turneul de aici", a spus Tecău.

Horia Tecău a afirmat că nici el și nici partenerul său de dublu, suedezul Robert Lindstedt nu au fost în cea mai bună formă în acest turneu. "Am o accidentare din circuitul american, care a recidivat în Cupa Davis. De obicei, încep să simt dureri la gamba stângă după ce joc vreo două ore. În acest turneu am simţit o durere în primul tur, dar am putut să joc la capacitate maximă, iar la începutul meciului din turul doi mi-am pus un bandaj preventiv. Robert a fost răcit toată săptămâna trecută. Când a ajuns aici nu a fost refăcut, el nu a reuşit să facă niciun antrenament de la New York până a ajuns la Bucureşti. A încercat să mă ajute să câştig acest turneu. Este puţin supărat că nu a reuşit să joace cel mai bun tenis al său, dar aşa este în sport. Chiar şi aşa am fost aproape să câştigăm şi acest meci", a adăugat Tecău.

Jucătorul român nu crede că ar fi putut câştiga partida cu Kerr și Parrott, dacă aceasta s-ar fi jucat joi seară, când a fost întreruptă din cauza întunericului. "Nu cred că era mai bine dacă se continua meciul aseară pentru că adversarii începuseră să joace din ce în ce mai bine. E dificil să vii azi şi să joci un super tie-break, nu ai timp să intri în meci. Dacă o echipă joacă un pic mai bine decât cealaltă, se întâmplă totul foarte repede, a completat Tecău.

El a povestit faza în urma căruia arbitrul de scaun a dat un punct în favoarea adversarilor, ca urmare a unui gest nesportiv al lui Lindstedt. "Robert a uitat că ieri aveam deja un avertisment şi a aruncat mingea în afara terenului, iar lucrul acesta a dus la un alt avertisment şi, implicit, pierderea unui punct. Nu am pierdut meciul cu acest punct, dar e neplăcut să se întâmple la un punct atât de avansat, aproape de final", a explicat Tecău.

Perechea Robert Lindstedt/Horia Tecău (Suedia/România), principala favorită, a fost învinsă, vineri, cu scorul de 3-6, 6-2, 10-5, de cuplul Jordan Kerr/Travis Parrott (Australia/SUA), ratând astfel calificarea în semifinalele turneului BRD Năstase-Ţiriac Open de la Bucureşti

Meciul a fost suspendat, joi seară, după primele două seturi, din cauza întunericului. Vineri, la scorul de 8-4, în super tie-break, Lindstedt a a vut o ieşire nervoasă, trimiţând intenţionat o minge în afara complexului, iar arbitrul a penalizat perechea româno-suedeză cu un punct pentru comportament nesportiv.

Pentru prezenţa în sferturile de finală, Tecău şi Lindstedt vor primi 45 de puncte ATP şi un cec în valoare totală de 3.350 de euro.

Tecău era ultimul român rămas în competiţia de la Bucureşti.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite