Hănescu, un nou titlu cu Dinamo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Hănescu
Victor Hănescu

Cel mai bun tenismen român la momentul actual, Victor Hănescu (52 ATP) a lăsat marile turnee care se desfăşoară în Asia pentru a participa la Campionatele Naţionale pentru senior de la Bucureşti. Jucătorul român s-a alăturat colegilor săi de la Dinamo, după trei ani de absenţă, pentru a pune umărul la obţinerea celui de-al 20-lea titlu.

Ocupant al locului 52 în clasamentul ATP, cel mai bine clasat dintre jucătorii români, Victor Hănescu, a fost prezent săptămâna trecută la Campionatele Naţionale de seniori, care s-au desfăşurat la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti. Deşi ar fi intrat direct pe tabloul principal al turneelor ATP din Asia, unde au loc în această perioadă cele mai tari competiţii, „Hane" a optat să rămână în ţară.

El a concurat pentru Dinamo, după trei ani de absenţă din echipă, conducând-o în weekend-ul ce tocmai a trecut spre câştigarea celui de-al 20-lea titlu. Dinamo şi-a păstrat astfel, fără drept la replică, titlul pe echipe la masculin, învingând în finală Steaua.

„N-am mai fost prezent de câţiva ani la Naţionalele pe echipe, dar, fiind în ţară, am zis să dau o mână de ajutor colegilor mei pentru a aduce un nou titlu pentru Dinamo. Câteodată, Naţionalele sunt mai importante decât orice turneu", a spus Victor.

„Nu ştiu de nicio disponibilizare"

Coincidenţă sau nu, Hănescu- angajat civil la Dinamo Braşov- s-a gândit să joace din nou la echipa unde este legitimat, după ce preşedintele Clubului Sportiv Dinamo, Elisabeta Lipă, a anunţat, în urmă cu câteva luni, că va trebui să taie remuneraţia la câţiva sportivi de la 1 ianuarie 2011, iar printre ei se află şi Victor Hănescu.

„Nu a promovat cu nimic imaginea clubului, la Campionatul Naţional nu vine să joace, nu a adus niciun titlu naţional pentru Dinamo", a explicat atunci Elisabeta Lipă.

Până acum, „Hane" nu a primit nicio înştiinţare cum că ar fi pus pe lista de disponibilizări de la Dinamo. „Eu îmi primesc în continuare salariul sau indemnizaţia, cum se numeşte asta. Nu mi-a adus nimeni la cunoştinţă că aş fi fost sau voi fi dat afară", a adăugat Victor.

Patru turnee ATP până la finalul sezonului

Ultimul turneu la care a participat Victor Hănescu a fost Open-ul de la Bucureşti, unde a fost eliminat în primul tur. Au urmat apoi, două săptămâni de vacanţă, pe care le-a petrecut în Tenerife, alături de soţie.

Cu bateriile încărcate, tenismenul român va lua, săptămâna viitoare,  calea Rusiei, unde va participa la două competiţii, la Moscova (cu premii de 1.000.000 de dolari) şi la St. Petersburg (663.450 de dolari). Va mai juca la Basel şi va încheia sezonul cu Masters-ul de la Paris.

„Am avut un an bun, cu turnee Masters, unde am mers bine, cu finale jucate... Sper ca în cele patru competiţii care mi-au rămas, să fac un joc la fel de bun şi poate să mai cresc puţin în clasament", a încheiat „Hane".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite