Hănescu s-a răzbunat pe Iujnîi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai bun tenismen român la ora actuală s-a calificat în turul al treilea la Roland Garros. Favorit numărul 30 al turneului parizian, Hănescu şi-a luat revanşa în faţa rusului pentru înfrângerea suferită, în martie, în Cupa Davis, învingându-l pe acesta în turul II cu scorul de 7-5, 7-5, 7-5.

Învins fără drept de apel de rusul Mikhail Iujnîi (n.r.- 42 ATP), în această primăvară, pe carpeta din Sala Transilvania din Sibiu, Hănescu (n.r. - 33 ATP) a evoluat mult mai bine pe zgura din capitala Franţei şi şi-a valorificat la maximum principalele sale atuuri: serviciul puternic şi jocul foarte exact, aproape de linii, din spatele terenului.

Cu trei aşi, doar o dublă greşeală şi mai puţine erori neforţate decât adversarul său, gigantul de 1.98 metri a ştiut să fructifice mingile cheie, terminând partida cu un break excepţional. Astfel, românul îl întrece pe Iujnîi şi în partidele directe, scorul general fiind de 3-2. În urma acestei realizări, „Hane“ s-a ales cu 40.600 de euro şi 90 de puncte ATP.

Francezul Simon, următoare ţintă pe listă

În turul trei, Hănescu va da piept cu favoritul numărul 7 al turneului, francezul Gilles Simon, un alt tenismen ce i-a provocat multe dureri de cap în trecut. Cei doi s-au mai duelat o singură dată, în urmă cu doi ani, în finala turneului pe zgură de la Bucureşti. Francezul s-a impus atunci, la capătul unui meci dramatic, scor 4-6, 6-3, 6-2, şi i-a suflat astfel şansa lui Hănescu de a deveni primul român ce se impune la arenele BNR.

Dacă îşi va lua revanşa şi în faţa favoritului gazdelor, Victor Hănescu ar putea juca în optimi, foarte probabil, contra chilianului Fernando Gonzalez, tenismen ce l-a învins pe român în singura confruntare directă de până acum.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite