Hănescu, eliminat în „optimi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hănescu, eliminat în „optimi“
Hănescu, eliminat în „optimi“

Favorit cu numărul 30 pe zgura pariziană, tenismenul român a fost învins ieri de chilianul Fernando Gonzalez.Pentru „Hane“, sfertul de finală jucată în 2005 rămâne cea mai bună performanţă a sa la Roland Garros.

Victor Hănescu se numără printre cei mai buni 16 tenismeni ai zgurii pariziene de la această ediţie a Roland Garros-ului. Ar fi vrut şi mai mult. Să egaleze măcar, performanţa din 2005, când a jucat „sferturile“ turneului de Mare Şlem din capitala Franţei. Însă cel care l-a oprit acum a fost chilianul Fernando Gonzalez, cap de serie numărul 12, care nu i-a lăsat niciun drept de replică majoră: 6-2, 6-4, 6-2.

După ce i-a uimit pe francezi, eliminându-l, în turul trei, pe principalul lor favorit, Gilles Simon, Victor spera să dea din nou lovitura cu sud-americanul. „Hane“ nu s-a mai regăsit, însă, în meciul solid, constant, cu care l-a surprins pe jucătorul din Hexagon. A afişat neputinţă şi instabilitate în faţa „tunurilor” venite din terenul adversarului.

Chiar dacă se aştepta la o partidă grea împotriva românului, declarând înaintea meciului că Victor al nostru „este un tenismen constant, care are capacitatea de a întoarce orice minge“, chilianului i-a trebuit doar jumătate de oră pentru fiecare set pentru a-l trimite acasă pe român. Cu un serviciu ce a depăşit de multe ori peste 200 km/h (cel mai puternic fiind de 218), Gonzalez a reuşit nu mai puţin de şase aşi (faţă de doi ai jucătorului nostru).

Cu toate că a făcut de două ori mai puţine greşeli neforţate decât adversarul său, Hănescu n-a putut să-şi fructifice propriile servicii, dându-i posibilitatea tenismenului sud-american să câştige break după break. Astfel, „Hane” va rămâne cu 180 de puncte ATP şi 68.400 de euro, în timp ce Fernando Gonzalez îşi continuă „povestea“ pe suprafaţa „roşie“, egalându-şi performanţa de anul trecut şi din 2003: disputarea „sferturilor”.

În drumul său către „optimile“ Roland Garros, românul i-a învins pe belgianul Steve Darcis, pe rusul Mikhail Iujnîi şi pe francezul Gilles Simon fără a pierde vreun set.

image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite