Ghinion pentru fetele noastre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ghinion pentru fetele noastre
Ghinion pentru fetele noastre

Trei dintre jucătoarele noastre, Alexandra Dulgheru, Edina Gallovits şi Raluca Olaru, joacă în primul tur la US Open în compania unor capi de serie din Top 20 mondial. Niciodată nu am avut un număr mai mare de jucători pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam ca la Openul american din acest an.

Opt români, cinci pe tabloul feminin şi trei pe cel masculin, vor lupta începând de astăzi pe cimentul american. Sorţii au fost nemiloşi cu trei dintre jucătoarele noastre de tenis care ne vor reprezenta anul acesta la US Open. „Debutanta” Alexandra Dulgheru (78 WTA) a fost cea mai ghinionistă.

Aflată pentru prima dată pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam la senioare, Alexandra trebuie să o înfrunte în primul tur pe favorita numărul opt a competiţiei, belarusa Victoria Azarenka, cea care i-a venit de hac Soranei Cârstea în turul trei la Wimbledon. Chiar dacă au aceeaşi vârstă (20 de ani) există o diferenţă mare de clasă şi experienţă între cele două, balanţa înclinând în favoarea ex-sovieticei.

Neşansa nu a ocolit-o nici pe Edina Gallovits (91 WTA), care o înfruntă în prima manşă pe italianca Flavia Pennetta, cap de serie numărul 10. În timp ce românca stabilită în SUA nu a reuşit niciodată să treacă de primul tur în cei doi ani când a jucat la US Open, „peninsulara”, aflată la a şasea prezenţă la acest turneu, a disputat anul trecut „sferturile”.

Cele două jucătoare s-au mai întâlnit de patru ori până acum, sorţii dându-i câştig de cauză italiencei, care conduce cu scorul general de 3-1. Ultima înfruntare a fost anul trecut pe zgura de la Acapulco când Pennetta s-a impus cu 7-6, 6-1.

Cealaltă româncă, Raluca Olaru (54 WTA), se duelează cu chinezoaica Na Li, favorita cu numărul 18 a competiţiei. Mai mare cu şapte ani decât românca, asiatica a acces la ediţia precedentă până în turul patru, în timp ce Raluca s-a oprit în turul doi.

Misiune mai uşoară au Sorana Cârstea, desemnată cap de serie numărul 24, şi Monica Niculescu. În timp ce Sorana joacă împotriva japonezei Ayumi Morita, tenismenă pe care a învins-o şi anul trecut la Birmingham, Monica o va întâlni pe americanca Shenay Perry (131 WTA), o jucătoare venită din calificări.

„Baschetbaliştii“ tenisului

„Uriaşul” tenisului românesc, Victor Hănescu (1,98 m), şi-a găsit „naşul” la US Open, încă din primul tur, în persoana jucătorului american, Jhon Isner, cu opt centimetri mai înalt decât el şi al doilea în clasamentul celor mai înalţi tenismeni după Ivo Karlovici (2,08 m). Cei doi tenismeni au „cochetat” la un moment dat cu baschetul, sportul care cere o asemenea statură.

Dacă „Hane” a vrut de mic să se înscrie la sportul ce presupune aruncarea la coş, Isner chiar a jucat în echipa şcolii până în clasa a noua făcând în paralel şi tenis. Însă înălţimea nu este întotdeauna un avantaj în sportul alb. Cel mai bine clasat jucător român al momentului, Hănescu, numărul 29 mondial, este la a cincea participare pe hard-ul american, anul trecut reuşind pentru prima dată să acceadă în turul doi.

De partea cealaltă, adversarul său, care a făcut pasul la profesionişti destul de târziu, în 2007, tot atunci fiind şi prima sa participare la Openul american, a ajuns până în turul trei.

Nici Victor Crivoi (96 ATP) nu are o misiune uşoară în prima manşă când îl întâlneşte pe chilianul, rezident în SUA, Paul Capdeville (88 ATP). Cei doi nu s-au mai întâlnit până acum, însă se anunţă un duel pe cinste având în vedere că atât românul, cât şi sud-americanul sunt jucători de zgură.

image


Ultimul turneu de Grand Slam pentru Andrei Pavel

După un maraton de 11 turnee jucate la US Open, din totalul de 13 (lipsind doar în anii 2003 şi 2008 din cauza accidentărilor), Andrei Pavel îşi va lua adio de la competiţiile de Grand Slam. Astfel că, la ultima sa înfruntare pe hard-ul americanilor, „Cneazul” îl va întâlni pe americanul Robby Ginepri, locul 75 în clasamentul mondial.

Cei doi, care au obţinut fiecare în cariera sa câte trei trofee ATP, nu s-au mai întâlnit niciodată într-un meci oficial. Cel mai bun parcurs al românului la US Open a fost accederea în runda a patra în 2000 şi 2004, în timp ce yankeul a ajuns în semifinale în 2005. Un lucru bun pentru Andrei este că Ginepri a lipsit în luna mai de pe terenul de tenis din cauza unei operaţii de apendicită.

Meciurile românilor

Luni, 31 august

image

Victor Hănescu


image

John Isner

Nu s-au întâlnit în meciuri oficiale

Marţi, 1 septembrie

image

Victor Crivoi


image

Paul Capdeville

Nu s-au întâlnit în meciuri oficiale

Marţi, 1 septembrie

image

Andrei Pavel


image

Robby Ginepri

Nu s-au întâlnit în meciuri oficiale

Marţi, 1 septembrie

image

Sorana Cîrstea


image

Ayumi Morita

Românca conduce cu 1-0 la meciuri directe.

Marţi, 1 septembrie

image

Monica Niculescu


image

Shenay Perry

Nu s-au întâlnit în meciuri oficiale

Luni, 31 august

image

Raluca Olaru


image

Na Li

Nu s-au întâlnit în meciuri oficiale

Luni, 31 august

image

Alexandra Dulgheru


image

Victoria Azarenka

Nu s-au întâlnit în meciuri oficiale

Luni, 31 august

image

Edina Gallovits


image

Flavia Pennetta

Pennetta conduce cu 3-1 în întâlnirile directe

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite