Gallovits, la primul titlu WTA din carieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Edina Gallovits
Edina Gallovits

Trecută deja de 25 de ani, timişoreanca Edina Gallovits a spart în sfârşit gheaţa în turneele WTA şi s-a impus în weekend, alături de argentinianca Gisela Dulko, în proba de dublu a concursuluid e 220.000 de dolari de la Bogota (Columbia).

După ce au salvat trei mingi de meci în turul secund al competiţiei, Gallovits şi Dulko au învins în finală, cu scorul de 6-2, 7-6 (8/6), cuplul Olga Savciuk/Anastasia Yakimova (Ucraina/Belarus). Interesant este că cele două campioane de la Bogota au fost adversare la simplu, argentinianca învingând-o pe bănăţeancă, în optimile de finala, cu 6-2,7-5.

Dacă pentru Dulko este al nouălea turneu de dublu câştigat, Edina a reuşit pe zgura din Columbia primul ei succes de acest fel în circuitul WTA. Românca mai avea o finală disputată la dublu, la turneul de la Charleston, în 2008. Pentru această victorie, Edina şi Gisela vor primi 280 de puncte WTA şi un cec în valoare totală de 11.000 de dolari.

Tot zilele trecute, o altă româncă Monica Niculescu a reuşit o prestaţie lăudabilă la Memphis (turneu de 222.000 de dolari), unde a atins faza semifinalelor alături de americanca Riza Zalameda.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite