Încă patru şi mă duc!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roger Federer vrea să strângă 20 de trofee de Mare Şlem în vitrină înainte de retragere.

Deţinător a 16 titluri de Grand Slam, elveţianul îşi mai doreşte patru astfel de trofee înainte să-şi agaţe racheta-n cui: „Ţinând cont că am câştigat de trei ori câte trei Grand Slamuri într-un sezon (2004, 2006 şi 2007- n.r.) şi două pe an în două rânduri (2005, 2009-n.r.), cred c-ar fi ceva realizabil pentru mine."
Anul trecut, când s-a impus la Roland Garros şi Wimbledon, Federer a depăşit vechiul record al lui Pete Sampras de 14 Grand Slamuri câştigate. În ianuarie, el a mai triumfat şi în Openul Australiei, acesta fiind de altfel şi singurul trofeu câştigat în 2010. De atunci, el a ieşit în sferturi la Openul Franţei şi la Wimbledon, ratând finala pe iarba de la Londra pentru prima oară în opt ani şi coborând pe locul trei mondial.
Însă Federer, care a câştigat deja tot ce se putea câştiga şi nu mai participă la mai mult de 16-20 de turnee într-un an, neagă că şi-ar fi pierdut motivaţia. „Dau sută la sută în fiecare turneu tocmai pentru că nu joc la prea multe. Sunt foarte motivat pentru următorii ani şi evident că ar fi grozav să mai iau câteva titluri de Grand Slam."

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite