Federer poate intra în istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă elveţianul îl va învinge azi pe Roddick, va deveni recordmen al celor mai multe titluri de Grand Şlem: 15.Federer, care este la a şaptea finală consecutivă la Wimbledon, l-a mai întâlnit de două ori în ultimul act pe american (2004 şi 2005), impunându-se în ambele întâlniri.

Pentru englezi, finala de azi este puţin tristă. În faţa elveţianului Roger Federer s‑ar fi putut afla conaţionalul lor Andy Murray, învins în penultimul act de către americanul Roddick, după un meci formidabil, 6-4, 4-6, 7-6(7), 7-6(5).

În schimb, numărul doi mondial ATP are destule motive de satisfacţie înaintea finalei (ora 16.00, în direct pe sport.ro). Statistica îi este favorabilă. Rezultatele dintre Federer şi Roddick consemnează un net 18-2 în favoarea elveţianului.

Germanul Tommy Haas, adversarul din semifinale al lui Federer, a spus că nimeni nu-l poate împiedica pe Roger să-şi adjudece al şaselea titlu pe iarba londoneză. Fostul lider mondial a mers ceas la actuala ediţie a turneului de Mare Şlem şi a pierdut doar un singur set în toate partidele disputate.

Roger Federer (27 de ani) se poate mândri că este la a şaptea finală consecutivă la Wimbledon, a 20-a în turneele de Mare Şlem, vânând al 15-lea titlu obţinut în cele patru competiţii majore de peste an.

Dacă va reuşi să-l învingă, astăzi, pe Andy Roddick (26 de ani), îl va depăşi pe americanul Pete Sampras, care are în palmares 14 trofee.

„Sunt mândru de toate recordurile mele, deoarece niciodată nu mi-am imaginat, copil fiind, că pot ajunge aşa departe. Mi se pare că tot ce am jucat până acum s-a scurs foarte repede, iar eu nu am avut timp să mă bucur îndeajuns de ele“, a spus Federer, care va juca ultima lui finală înainte de a deveni tată.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite