Federer, egalul lui Lendl şi Sampras

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Federer
Federer

Elveţianul Roger Federer (foto) a câştigat aseară, la Londra, ATP World Tour Finals. În finală, jucătorul din „Ţara Cantoanelor“ a trecut de marele său rival, Rafael Nadal: 6-3, 3-6, 6-1.

Prin acest succes, numărul 2 mondial a ajuns la cinci victorii în Masters, egalându-i pe Ivan Lendl şi Pete Sampras într-o ierarhie generală (Ilie Năstase vine după cei trei, cu patru victorii). Nadal, în schimb, a ratat o nouă ocazie de a câştiga singurul trofeu major al tenisului care îi lipseşte din palmares (are trofeele de la toate cele patru mari turnee de Grand Slam, de la Cupa Davis şi aurul de la Jcurile Olimpice).

Finala de aseară a fost, totodată, cea de-a şasea câştigată de elveţian în faţa ibericului, care are un număr dublu de succese - el conduce şi la raportul victoriilor directe (14-8).

Elveţianul a impus ritmul, reuşind să salveze o minge de break din trei posibile şi punctând mult mai mult pe retur, aşa cum a făcut toată săptămâna. "Roger parcă porunceşte mingilor şi acestea îl ascultă cu sfinţenie", spunea Novak Djokovici după ce a pierdut semifinala în faţa elveţianului la Turneul Campionilor.

"Ştiu că nu i-am stricat vacanţa lui Rafa după acest meci deoarece a avut un an excepţional la care visează orice jucător", a spus Federer la finalul partidei.

Spaniolul a recunoscut că adversarul său din finală a fost mai bun. "Ai jucat incredibil toată săptămâna. Felicitări pentru tot ceea ce ai făcutu aici", i-a răspuns Nadal elveţianului.

La dublu s-a impus perechea Nenad Zimonjici (Serbia) / Daniel Nestor (Canada), care au trecut cu 7-6/6, 6-4 de Mahesh Bhupathi (India) / Max Nirnîi (Belarus). 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite