Federer a decis: "Joc la Madrid"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul număr 1 mondial va reveni după trei săptămâni de pauză. Duelul dintre Rafael Nadal, actualul număr 1 mondial, şi contracanditatul său Roger Federer se reia la Turneul Master Series din capitala Spaniei.

Campion acum doi ani şi finalist anul trecut, după finala pierdută în faţa lui David Nalbandian, Roger Federer revine în arenă după ce a lipsit aproape o lună din circuitul profesionist.

După ce nu a mai încheiat din 2003 un sezon în care să nu reuşească vreo victorie în turneele Master Series, Federer mai are în acest an doar două şanse.

Săptămâna aceasta la Madrid şi la sfârşitul lunii octombrie la Paris. Federer speră ca această pauză competiţională, în care însă s-a pregătit fizic, să-i ofere forţa necesară pentru a se lupta cu spaniolul Rafael Nadal în duelul pentru prima poziţie mondială. Cu trei turnee importante rămase de disputat, Madrid, Paris şi Turneul Campionilor, elveţianul are şanse destul de mici de a termina încă un an pe primul loc în clasamentul ATP aşa cum s-a întâmplat din 2003 încoace.

Rafael Nadal, care a primit ieri trofeul pentru numărul 1 mondial, are nevoie de o cădere destul de mare pentru a ceda prima poziţie, în timp ce Federer ar trebui să joace toate turneele pentru a putea spera.

Toată lumea bună la Madrid

Organizatorii turneului din capitala Spaniei au avut noroc în acest an, 24 dintre primii 25 de jucători din clasamentul ATP confirmând prezenţa. Doar numărul 24, croatul Marin Cilic, absentează din cauza unei accidentări.

Revine şi croatul Novak Djokovic, care nu a mai jucat nici el de la finala disputată în Bangok şi pierdută la Wilfred Tsonga. Desigur lupta pentru Turneul Campionilor de la Shanghai se încinge, presiunea fiind mare asupra jucătorilor clasaţi pe locurile 5, 6 şi 7, în ordine, Nikolay Davidenko, David Ferrer şi David Nalbandian, deţinătorul trofeului de la Madrid.

Tablou spectaculos

Meciurile de la Madrid se anunţă spectaculoase încă din primele tururi. Roger Federer nu va avea o misiune uşoară în drumul său către fazele finale putându-i întâlni pe Radek Stepanek, Wilfried Tsonga, Juan Martin del Potro sau David Nalbandian.

Ultimii doi se pot întâlni în turul al treilea, într-un meci care prin prisma formei pe care o arată cei doi ar putea fi oricând o semifinală sau chiar o finală ATP. Iar Nalbandian pentru a ajunge acolo trebuie să treacă de campionul de la Tokyo, Tomas Berdych.

Nici Nadal nu are o misiune prea uşoară. Spaniolul, care nu a mai jucat nici el de la meciul de Cupa Davis care a dus Spania în finala competiţiei, poate da peste David Ferrer, Stanislaw Wawrinka sau Richard Gasquet. Dacă trece de turul 1 şi Nicolas Kiefer,Ernest Gulbis ar putea fi şi el o piedică pentru Nadal după ce i-a oferit o replică dârză spaniolului la Wimbledon în acest an. Dacă totul merge strună, Nadal îl va avea adversar în semifinale pe Djokovic. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite