Agassi: „Roger Federer, cel mai bun tenismen“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prin victoria de la Roland Garros, elveţianul l-a egalat la trofee (14 la număr) pe Pete Sampras. Succesul din finala turneului de la Paris, 6-1, 7-6(1), 6-4 cu suedezul Soderling, l-a făcut pe Andre Agassi să-l caracterizeze pe elveţian drept „cel mai bun tenismen al tuturor timpurilor“.

Numărul doi mondial şi-a văzut visul împlinit. Extrem de hotărât să ia în mâini trofeul cel mai râvnit din cariera sa şi să-l pună lângă celelalte 13, elveţianul a terminat repede cu suedezul Robin Soderling, 6-1, 7-6(1), 6-4.

Fostul lider mondial şi-a adjudecat titlul în mai puţin de două ore, servind nu mai puţin de 16 aşi (faţă de doi ai suedezului) şi câştigând 58 de mingi. „Este victoria pe care mi-am dorit-o cel mai mult. Credeam că nu o să mai ajung niciodată să câştig trofeul aici”, a spus Federer.

Finala a fost întreruptă, la scorul de 6-1, 2-1, de un spectator care a intrat pe teren cu intenţia de a-i pune elveţianului după gât un fular cu însemnele Barcelonei. Sub privirile uimite ale finaliştilor, suporterul a fost imobilizat imediat.

A intrat în istorie

image

Fanul a încercat să-i pună fularul după gât lui Federer



Câştigător a cinci titluri la Wimbledon, tot atâtea la US Open şi de trei ori la Australian Open, Federer se poate mândri acum şi cu unul obţinut la Roland Garros, după ce trei ani la rând a pierdut finala în faţa lui Nadal.

Elveţianul a devenit al şaselea jucător din istoria sportului alb care se mândreşte cu toate trofeele câştigate la cele patru Grand Şlemuri, după Fred Perry, Don Budge, Roy Emerson, Rod Laver şi Andre Agassi. Totodată, elveţianul a egalat şi recordul de titluri de Grand Şlem, 14 la număr, deţinute de  Pete Sampras.

Soderling ne aşteaptă la Cupa Davis

Robin Soderling este jucătorul de bază al echipei de Cupa Davis a Suediei, ţară pe care România o va întâlni, în toamnă, în barajul pentru menţinerea în Grupa Mondială.

Soderling a făcut cel mai bun turneu de Grand Şlem, învingându-l pe numărul unu mondial, Rafael Nadal. Cu această performanţă, Soderling a ajuns pe locul 13 mondial, „îmbogăţindu-şi” conturile cu un cec în valoare de 530.000 de euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite