Regele Federer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regele Federer
Regele Federer

Roger Federer l-a învins aseară, dramatic, pe americanul Andy Roddick (5-7, 7-6, 7-6, 3-6, 16-14) câştigând pentru a şasea oară  turneul de la Wimbledon.Elveţianul a redevenit numărul unu mondial, poziţie pe care a pierdut-o anul trecut în faţa spaniolului Nadal.

Încă o pagină din istoria tenisului a fost scrisă, ieri, pe Arena Centrală de la Wimbledon, unde cel mai complet jucător al sportului alb, Roger Federer, a stabilit un nou record al titlurilor obţinute la turneele de Grand Slam, 15, devansându-l, astfel, pe Pete Sampras.

Superstarul elveţian, care a jucat a şaptea finală consecutivă la Wimbledon – acesta fiind tot un record – a câştigat la capătul unui meci-maraton de cinci seturi, care a durat aproape patru ore şi jumătate, împotriva americanului Andy Roddick, cu scorul de 5-7, 7-6(6), 7-6(5), 3-6, 16-14, pentru fi încoronat a şasea oară rege pe iarba londoneză.

Setul decisiv, care a ţinut o oră şi 35 de minute, este cel mai lung din istoria finalelor de Grand Slam. Totodată, este al treilea jucător care câştigă cel puţin de şase ori la Wimbledon, în spatele lui William Renshaw şi Pete Sampras – amândoi cu câte şapte titluri. Un alt record doborât în faţa lui Sampras este numărul de trofee obţinute pe iarbă, acesta din capitala Angliei fiind al 11-lea pentru elveţian.

Federer: „Este frumos să fii acolo sus“

„Recordurile sunt parte din lucrurile minunate care mi se întâmplă în aceste momente”, a spus Roger Federer, fiind singurul tenismen care jucat în a 20-a finală de Grand Slam.

Totodată, s-a alăturat scurtei liste a jucătorilor, Bjorn Borg şi Rafael Nadal, care au cîştigat în acelaşi an Roland Garros şi Wimbledon.

image

Roddick a fost la un pas de o accidentare gravă în setul decisiv   Foto: Epa

Pe lângă toate performanţele, victoria de ieri mai are o semnificaţie, elveţianul redevenind lider mondial al clasamentului ATP după ce pierduse prima poziţia cu 46 de săptămâni în urmă în faţa spaniolului Rafael Nadal. Campionul îşi câştigase locul la 2 februarie 2004 şi „a dominat” ierar­hia mondială timp de 237 de săptămâni.

„Este frumos să fii acolo sus, deoarece toată lumea te consideră cel mai bun. Nu eşti doar un campion, eşti cel mai bun în tot ceea ce faci. Din acest motiv am jucat foarte bine pe tot parcursul turneului, deoarece ştiam că doar aşa îmi voi recăpăta locul”, a precizat elveţianul.

Roddick i-a cerut scuze lui Sampras

Andy Roddick s-a arătat extrem de dezamăgit de pierderea finalei, cu atât mai mult cât cât meciul a fost unul atât de strâns. „Îl felicit pe Roger pentru ce a făcut pe teren. A fost foarte bun”, a spus Roddick imediat după meci. Cu toate că supărarea a fost mare, acesta a avut puterea să glumească. „Îl rog pe Pete Sampras să mă ierte...Am încercat să-l împiedic pe Roger să-i egaleze recordul de titluri câştigate, însă nu am putut. A fost mai bun şi mai norocos”, a mărturisit sportivul american.

image
image

Cel mai complet jucător pe care l-a avut tenisul vreodată.

image


Boris Becker
de trei ori campion
la Wimbledon


image
image

Este plăcut să joci împotriva lui, doar că, din păcate, de cele mai multe ori trebuie să fii pregătit să pierzi.

image


Philipp Kohlschreiber
singurul jucător care i-a luat, până în finală, un set lui Federer, la Wimbledon

image
image

În această eră eşti fie un jucător de zgură, fie unul de iarbă, fie unul de suprafaţă dură... fie Roger Federer.

image


Jimmy Connors
fost jucător de tenis

image
image

 Un super-campion. Ştim că nu-i place să piardă.

image


Serena Williams
campioană la Wimbledon 2009

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite