Murray, atac la soclul lui Federer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Murray, atac la soclul lui Federer
Murray, atac la soclul lui Federer

Scoţianul e în formă maximă şi pare singurul capabil să-l detroneze pe câştigătorul ultimelor cinci ediţii, elveţianul Roger Federer. Suprafaţa de la Flushing Meadows este favorita lui Murray, care a reuşit aici, anul trecut, prima sa calificare în finala unui turneu de Grand Slam.

Adversarii lui Federer se aşteptau probabil ca după naşterea gemenelor sale maşinăria de tenis să devină mai umană şi mai emoţională şi din când în când să mai dea şi câte un rateu. N-a fost aşa.

Finala de acum două săptămâni de la Cincinnati, ultimul turneu important înainte de US Open, a demonstrat contrariul. Federer e la fel de greu de bătut ca şi acum un an, când cucerea cel de-al cincilea titlu pe cimentul de la Flushing Meadows.

Atunci, la fel ca şi acum la Cincinnati, elveţianul l-a învins pe Andy Murray, care pare singurul om capabil în acest moment să zdruncine soclul numărului 1 mondial.

„Mă simt cel mai bine pe această suprafaţă şi cred că aici am cele mai mari şanse de a câştiga primul titlu de Grand Slam din carieră”, a spus Murray. Scoţianul de 22 de ani e în formă maximă înainte de US Open. A devenit în această vară cel mai bine clasat britanic din istorie după ce a câştigat Mastersul de la Montreal şi are 53 de victorii şi doar 8 înfrângeri în acest an. 

Rafael Nadal nu se va putea duela pe terenurile din complexul Billie Jean King la sută la sută din capacitatea sa fizică. Spaniolul nu a atins forma sa de top după tendinita la genunchi din cauza căreia a ratat două luni de turnee în această vară.

Nadal a pierdut locul doi în favoarea lui Murray şi nu reuşeşte încă să joace tenisul care l-a propulsat pe primul loc în clasamentul ATP. „Mă simt mult mai bine, dar nu sunt încă în cea mai bună condiţie fizică. Totuşi şi numărul trei are o şansă, nu-i aşa?”, a declarat Nadal. US Open este singurul titlu de Grand Slam care îi lipseşte din palmares spaniolului, care nu a trecut niciodată de semifinale.

Bombardierul Roddick, speranţa americanilor

Ultimul tenismen care a câştigat US Open înainte ca hegemonia Roger Federer să înceapă a fost Andy Roddick, cel în care americanii îşi pun mari speranţe înaintea turneului de Grand Slam pe care îl găzduiesc.

Roddick a arătat feţe diferite în acest sezon. Pe de o parte a fost omul care a ajuns în finală la Wimbledon, iar pe de altă parte a fost cel care a cedat în turul al doilea la Cincinnati în faţa unui alt american, Sam Querrey, locul 23 mondial.

Nadal sau Murray, în finală cu Federer?

Tragerea la sorţi i l-a repartizat lui Federer pe jumătatea sa de tablou pe Novak Djokovici, în timp ce Andy Murray şi Rafael Nadal sunt principali favoriţi pe cealaltă jumătate.

Dacă nu intervin surprizele, Murray şi Nadal se pot duela în semifinale, în timp ce Federer este favorit într-o posibilă semifinală cu Djokovici. “Buturugile mici” se numesc Andy Roddick sau Nikolai Davidenko pe “jumătatea” lui Federer şi Juan Martin del Potro sau Jo-Wilfred Tsonga în cealaltă parte.

image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite