TENIS: Ilie Năstase: "Federer este cel mai titrat jucător din istorie, nu cel mai bun"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TENIS: Ilie Năstase: "Federer este cel mai titrat jucător din istorie, nu cel mai bun"
TENIS: Ilie Năstase: "Federer este cel mai titrat jucător din istorie, nu cel mai bun"

Fostul număr 1 mondial în clasamentul ATP, Ilie Năstase, a declarat că Roger Federer poate fi considerat cel mai bun tenismen din istorie după numărul de titluri de Grand Slam câştigate, dar consideră că au existat şi alţi jucători la fel de valoroşi în istoria sportului alb, informează Newsin.

"Nu pot să spun că Federer e cel mai bun tenismen din istorie, e foarte greu să faci comparaţii. Fiecare a fost bun în perioada lui. După titlurile pe care le-a câştigat poţi să spui că e cel mai titrat din istorie, dar după stilul de joc nu încape comparaţie, pentru că au fost şi alţii la fel de buni. Au fost Bjorn Borg, Rod Laver, Pete Sampras, John McEnroe, iar acum spun doar câteva nume, aşa, pe fugă. Sunt perioade diferite, stiluri diferite şi toţi au fost foarte buni", a spus Năstase.

Prezent în tribune la finala turneului de la Wimbledon dintre Federer şi Andy Roddick, Năstase consideră că americanul a avut mai multe şanse să câştige, dar nu a ştiut să profite de ele la timpul potrivit: "Finala de la Wimbledon a fost un meci extraodinar, iar ultimele mingi s-au jucat într-o tensiune foarte mare. Ultimul set a fost lung de tot, dar până la urmă s-a impus Federer. Roddick a avut mai multe şanse să încheie meciul, dar nu a putut să profite de ele. Au fost acele 4 mingi în setul doi, dar şi în ultimul set, când a avut la un moment dat 40-15, dacă nu mă înşel, iar acolo dacă se impunea cred că ar fi câştigat. Nu cred că americanul o să se mai întâlnească cu o asemenea şansă în curând".

Fostul lider al clasamentului mondial este de părere că "partida a fost foarte echilibrată", dar în cele din urmă elveţianul a meritat să se impună: "Federer a câştigat, deci cred că a meritat să câştige. Dacă adversarul său nu a putut profita de şanse şi a fost neputincios în unele momente, elveţianul a ştiut să profite. Era în formă, e cel mai bun jucător la ora actuală".

Ilie Năstase a mai spus că dacă ar mai juca tenis şi s-ar întâlni cu Roger Federer într-o finală a unui turneu de Mare Şlem, i-ar fi mai uşor să-l învingă pe zgura de la Roland Garros, iar elveţianul ar fi favorit la US Open sau Wimbledon.

Tenismenul elveţian Roger Federer a câştigat duminică turneul de la Wimbledon după ce l-a învins pe americanul Andy Roddick şi a obţinut al 6-lea titlu de Mare şlem la Londra şi pe cel de-al 15-lea din carieră, depăşind recordul lui Pete Sampres. După acest succes, Federer a redevenit numărul 1 mondial, depăşindu-l pe spaniolul Rafael Nadal, care nu a participat la acest turneu din cauza unei accidentări.

Pentru Federer aceasta a fost a 20-a finală de Mare şlem din carieră. El a mai câştigat Wimbledonu-ul de cinci ori consecutiv, în perioada 2003-2007. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite